proiecte știri

Acțiuni informative de prevenție în liceele din Hunedoara


La finalul săptămânii, elevii de liceu de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” au avut parte de un eveniment educativ organizat de Consiliul Județean al Elevilor, la care au participat reprezentanți ai Poliției Locale și SMURD.

Șeful Poliției Locale le-a vorbit elevilor despre drepturile cetățeanului, dar și despre obligațiile pe care le au odată ce au împlinit 14, respectiv 16 ani.

Tinerilor liceeni li s-au prezentat și câteva informații despre cele mai întâlnite contravenții și infracțiuni, fiind sfătuiți și încurajați să apeleze dispeceratul non-stop al Poliției Locale la numărul de telefon 0254 711 959 ori de câte ori constată săvârșirea unei infracțiuni ori contravenții.

Reprezentantul SMURD a avut și scurte demonstraţii practice în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor, descrierea acestor practici, oferind şi sfaturi utile pentru gestionarea corectă a unor situaţii de urgenţă.

Acţiunea desfăşurată vineri la CN „Iancu de Hunedoara” dovedește faptul că „nu e de ajuns să ştii, trebuie să şi aplici; nu e destul să vrei, trebuie să şi faci” (Goethe), întreaga acțiune având rolul de a dezvolta spiritul comunitar şi sentimentul responsabilităţii elevilor în viaţa lor cotidiană.

Aceste întâlniri informativ – preventive, vor continua în municipiul nostru și la alte unități de învățământ, în această primăvară!