concurs știri

Cupa 8 Martie – Hunedoara

Campionatul Judeţean de automobilism şi karting Hunedoara-Deva a programat astăzi, la Hunedoara, etapa “Cupa 8 Martie”, devenită deja o tradiție în municipiul nostru.

Competiţia a fost organizată de Automobil Clubul Român, Clubul Sportiv Auto-Karting și Primăria Municipiului Hunedoara, cu sprijinul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara şi al Inspectoratului de Jandarmi ISU – SMURD.

Iubitorii automobilismului au putut vedea în zona Hotelului Rusca, cu începere de la ora 9, mașinile pregătite pentru competiția de Rally Sprint, de Ziua Femeii, 8 Martie.

Emoții au avut și micii competitori care au participat la competiția demonstrativă de karting.

De departe cea mai așteptată demonstrație a fost cea de Rally-Sprint, unde motoarele turate la maximum de sportivi profesioniști de automobilism au făcut deliciul publicului hunedorean prezent pe bulevardul Dacia.

Însă cea mai frumoasă probă a fost cea în care doamnele și domnișoarele și-au arătat îndemânarea.

La startul competiției s-au aliniat un număr de 11 concurente cu mașini înmatriculate în județul Hunedoara, fiecare având și câte un copilot, cum altcumva decât… tot femeie, sexul frumos… fiind la putere astăzi, la manșa cailor putere!

În cele din urmă, concurentele au trecut cu brio de probe, astăzi, cea mai bună fiind Mădălina Probsdorfer din Orăștie (copilot Florina Sârbu), care a concurat pe un Ford Focus, ea având cel mai bun timp final, 1 minut, 48 de secunde și 48 de sutimi. Locul 2 a fost adjudecat la distanță mică de deveanca Manuela Maria Kiss (copilot Ionela Dohan), concurând pe un VW Polo, podiumul fiind completat și de brașoveanca Nicoleta Lenghel, cu un Renault Kadjar.

Toate concurentele au fost premiate cu diplome, cupe și flori și au fost felicitate de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, dar și de alte oficialități județene de la instituțiile organizatoare sau partenere!

Premiate au fost și doamnele și domnișoarele arbitru, precum și cei mai mici dintre concurenți, alături de profesoara acestora de la Clubul de Karting Hunedorean.

Și competiția de anul acesta, ca toate celelate ediții din anii precedenți, s-a desfășurat fără incidente.

Un moment inedit l-a constituit parcurgerea traseului în viteză alături de sportivii profesioniști, organizatorii selectând toate domnișoarele din public care au dorit să facă lucrul acesta, traseul viteză ridicându-le la maximum nivelul adrenalinei.