eveniment știri

Hunedoara, în calendarul Colgate desenat de copii din toată lumea


Școala Generală Nr. 6 din Hunedoara a găzduit astăzi festivitatea de premiere a câștigătoarei din România a competiției internaționale de desene My Bright Smile™.

La eveniment au fot prezenți primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, inspectorul școlar general Maria Ștefănie (prezentă și în calitate de vicepreședinte al Filialei de Cruce Roșie a județului Hunedoara),
coordonatorul departamentului de Marketing Profesional al Colgate România, Loredana Dumitrașcu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Matei Corvin” – Școala Gimnazială Nr. 6 Hunedoara, Andrei Kiss și nu în ultimul rând, prof. învățământ primar, Mihaela Negrea, învățătoarea clasei care a dat singurul câștigător din România al concursului din acest an.

Motivul festivității a fost oferit de micuța Iulia Manole, care a înscris desenul câștigător în concursul organizat de Colgate și jurizat la New York.

Premiul a constat într-o bursă de 250 de dolari pentru Iulia și 500 de dolari pentru clasa a III-a în care învață fetița.

A fost un moment foarte încărcat de emoție, atât pentru Iulia, cât și pentru familia ei, colegii și doamna învățătoare. Toată lumea era prezentă acolo datorită ei, iar emoțiile au copleșit-o.

România a dat până acum trei câștigători ai concursului de desene
My Bright Smile™, iar Iulia este prima hunedoreancă premiată de Colgate.

În calendar apar desene ale unor copii din: Pakistan, Filipine, Brazilia, Thailanda, Etiopia, Zambia, Statele Unite ale Americii, Tunisia, România, Papua Noua Guinee, Laos, Mexic.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a vorbit despre elevii hunedoreni care ne dau motive de mândrie: echipa de robotică RobotX, care a adus din Mexic aurul câștigat la o competiție internațională de robotică, boxerul Cosmin Gîrleanu, legitimat la Clubul Sportiv Hunedoara, care s-a întors recent din Rusia cu medalia de argint câștigată la Campionatele Europene de Box, iar acum talentata Iulia Manole, care a pus Hunedoara în calendarul Colgate.

Coperta calendarului My Bright Smile 2019

Maria Ștefănie, șefa Inspectoratului Școlar Hunedoara, a salutat inițiativa celor de la Colgate și le-a mulțumit pentru implementarea programului școlar de educație, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

De 25 de ani, Colgate merge în școlile românești din mediul urban și rural și îi învață pe copiii cu vârste între 6 și 11 ani despre igiena orală. Aceștia învață cum să se spele corect pe dinți și primesc cadou periuțe și pastă de dinți. Reprezentanții Colgate spun că în toți acești ani, au ajuns prin intermediul școlilor la un număr impresionant de 6 milioane de copii din România. Anual, în jur de 200.000 de copii învață de la Colgate despre periajul corect al dinților, sprijiniți fiind și de cei peste 1.500 de voluntari ai Crucii Roșii Române.

În județul Hunedoara, conform inspectorului general Maria Ștefănie, în perioada martie – iunie 2016 au beneficiat de program 8.629 de elevi (atât din mediul rural, cât și din cel urban), iar în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, Colgate a ajuns la 7.855 de elevi. De asemenea, prin programul Zâmbete Colgate, elevii de la mai multe școli din județul nostru au beneficiat de consultații stomatologice gratuite. Și în 2019, peste 9.000 de elevi hunedoreni vor beneficia de consultații gratuite.

În școlile aflate în mediul rural din județul Hunedoara, programul este foarte bine implementat, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean afirmând că au fost „acoperite” deja toate școlile, ba chiar, acolo unde grădinițele sunt în aceeași clădire, copiii de grădiniță și-ar dori și ei să primească vizita specialiștilor Colgate.

Programului Școlar Colgate oferă șansa copiiilor cu vârste între 6 și 9 ani de a concura în cadrul competiției internaționale de desene My Bright Smile™, punând într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate My Bright Smile™. Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei Manole.

Și anul acesta, 200.000 de copii din 38 de județe învață cum să aibă grijă de sănătatea dinților

În fiecare an, Programul Școlar Colgate, o campanie de educație pentru sănătatea oro-dentară, ajunge la 200.000 de copii. Programul va avea în acest an două ediții, în cadrul cărora elevii vor beneficia de lecții educative pentru o igienă orală corectă.

Prima ediție din 2019 se va desfășura în perioada 24 martie – 14 iunie și va
ajunge în județele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Galați, Hunedoara,
Iași, Ilfov, Mureș, Olt, Sălaj, Vaslui și în sectorul 3 din București. Din anul
2015, programul se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România cu sprijinul căreia sunt identificate școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

Lecțiile prezentate sunt adaptate vârstei celor mici și au un format atrăgător, interactiv. Ele au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să perieze corect dinții. De asemenea, copiii vizionează și filmul educațional “Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”, prin intermediul căruia află regulile ce trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos. La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse pentru igiena dentară, iar părinții un pliant cu sfaturi, precum și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, toate acestea fiind oferite de Colgate România.