știri

Poliția Locală Hunedoara, în cifrele lunii februarie

Direcția Poliția Locală aduce la cunoștința publicului raportul de activitate pentru luna februarie a anului 2019.

Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor

Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor și-a executat misiunea cu un număr de 30 de polițiști locali. 17 persoane au fost informate de către polițiștii locali cu privire la emiterea mandatelor de executare a muncii în folosul comunității. Zilnic au fost supravegheate locurile și zonele stabilite, au fost efectuate controale privind modul de depozitare a deșeurilor menajere și industriale, respectarea regulilor de comerț și desfăşurarea corespunzătoare a activităților din piețe.

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor au aplanat 4 stări conflictuale, au soluţionat 114 sesizări ale cetăţenilor, din care 11 scrise şi 103 telefonice, preluate prin dispecerat. Au fost depistați 4 cerșetori și vagabonzi , au fost date 223 de avertismente verbale și au fost legitimate 229 de persoane.

De asemenea, pe parcursul lunii februarie au fost efectuate o serie de acțiuni care au vizat:

  • curățenia orașului;
  • verificarea producătorilor și a societăților comerciale din piața Obor;
  • verificarea societăților comerciale, privind expunerea spre vânzare a mărfurilor sau produselor fără specificarea termenului de valabilitate, ori cu termenul de valabilitate expirat. Au fost sancționate contravențional un număr de 51 societăți comerciale, cuantumul amenzilor depășind 440.000 lei;
  • combaterea fumatului în incinta instituțiilor de învățământ;
  • identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în locuințele sociale care aparțin primăriei municipiului Hunedoara.

În luna februarie, 2 polițiști locali din cadrul Biroului de Ordine Publică și Evidența Persoanelor au participat la misiuni comune cu agenții din cadrul Poliției municipiului Hunedoara. Biroul de Ordine Publică și Evidența Persoanelor a aplicat 178 de amenzi în valoare de 281.210 lei și 137 de avertismente scrise.

Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu

Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu a verificat în februarie 83 de societăți comerciale. Pe linia de protecția mediului, au fost verificate 20 de puncte gospodărești de colectare a deșeurilor în vederea constatării modului de depozitare și colectare/ridicare a acestora. În total, Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu a dat 23 de amenzi și 91 de avertismente, totalul amenzilor însumând 274.500 lei.

Biroul Dispecerat, Baze de Date și Monitorizare

Cei 10 polițiști locali de la Biroul Dispecerat, Baze de Date și Monitorizare au constatat și sesizat pe teren 86 de situații. Au fost legitimate la intrarea în sediul Primariei 1.080 de persoane, care au solicitat accesul în instituție pentru rezolvarea diferitelor probleme, au fost supravegheate pentru deplasarea la compartimentul, serviciul, direcţia la care au solicitat să se deplaseze.

Biroul Dispecerat, Baze de Date și Monitorizare raportează un număr de 189 de sesizări telefonice înregistrate prin dispecerat în luna februarie, = 189 ( 103 sesizări telefonice de la cetățeni).

Biroul Circulație

Activitatea Biroului Circulaţie s-a desfăşurat pe parcursul lunii februarie cu un număr de 10 poliţişti locali, care au aplicat un număr de 131 de avertismente scrise și 91 de amenzi în valoare de 40.275 lei.

Astfel, valoarea totală a amenzilor aplicate de către polițiștii locali în luna februarie se ridică la 595.985 lei.