știri

Ghizi voluntari la castel


Mai bine de 60 de voluntari, elevi ai Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, au participat, în săptămâna care tocmai se încheie, la Școala Altfel. Coordonați de Rareș Pasc, președintele Consiliului Școlar al Elevilor, liceenii au organizat activitatea „Ghid pentru o săptămână”, la Castelul Corvinilor.

Ca ghizi voluntari la castel, elevii au avut următoarele obiective: acumularea de informații din domeniile: istorie, geografie și etnografie, dezvoltarea abilităților de comunicare, atât în limba română, cât și în limbile străine studiate la școală (engleză, franceză și germană), precum și interacțiunea cu elevi din diferite unități de învățământ din toată țara. Elevii își doresc o colaborare pe termen lung cu Muzeul Castelul Corvinilor și cu Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie din Hunedoara.

În urma săptămânii de școală altfel, elevii de la Iancu de Hunedoara au interacționat cu peste 5.000 de persoane.

„Împreună cu un grup de 15 elevi de la Școala Gimnazială Densuș, am avut deosebita plăcere de a vizita Colegiul Național «Iancu de Hunedoara», ca răspuns la invitația Consiliului Elevilor. Această inițiativă a tinerilor este una extraordinară: turiștii beneficiază de ghidaj profesionist și tinerii au ocazia să se implice activ și direct în promovarea acestui simbol al județului și al țării. Consider că acest proiect poate fi un model care se poate implementa și în alte școli ale județului aflate în vecinătatea unor obiective turistice. Mulțumim în special lui Rares Pasc, președintele Consiliului Elevilor, pentru invitație, pentru timpul petrecut împreună cu noi și pentru frumoasa lecție de implicare în viața școlii și a comunității pe care am învățat-o azi de la el”, a declarat doamna profesoară …