Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Andrei Kis

Medicii pe care vi i-am prezentat până acum sunt tineri și foarte tineri, dar doctorul Andrei Kis, medic urolog, este probabil cel mai tânăr dintre ei. Vorbește foarte deschis și este prietenos, ca mai toți medicii tineri pe care am avut privilegiul să-i intervievăm pentru dvs.

Andrei Kis este hunedorean și nu provine dintr-o familie de medici. Este primul medic din familia sa. Spune că a știut dintotdeauna că va fi medic. “Am fost internat la domnul doctor Ceucă, când eram mic, și i-am zis: eu o să-ți iau locul. Nu am ajuns chirurg generalist, dar sunt pe aproape. În plus, părinții mei nu și-au permis să îmi facă toate mofturile, așa că mi-au spus să pun mâna și să învăț. Și asta am făcut”.

A terminat liceul la mate-fizică, a făcut facultatea la Timișoara și pentru că voia să aleagă o ramură chirurgicală, s-a orientat către urologie. “Am terminat rezidențiatul și m-am întors o lună acasă, înainte de a pleca la Timișoara, la un spital privat.. numai că nu prea erau pacienți! M-am întors la Hunedoara, ca să profesez și nu regret. Hunedoara nu este un oraș viu ca marile centre universitare, dar eu simt că aici înfloresc”.

Dimineața merge la alergat, cu bicicleta, la bazinul de înot, iar dacă vrea, după-masa poate să bea o cafea în Alba, la Sibiu sau la Timișoara, pentru că distanța scurtă i-o permite. Avem locuri frumoase în Hunedoara, Castelul Corvinilor fiind primul pe listă, iar orașul îți oferă liniștea pe care nu o ai în Timișoara, de exemplu. “Chiar povesteam cu prietenii mei din Timișoara că eu, în Hunedoara, pot face mai multe decât ei: mă duc la bazin, alerg, merg cu bicicleta, după-masa sunt în Alba, beau cafeaua în Cetatea Alba Carolina etc. Sigur, în alte domenii, precum IT, sunt alte oportunități, dar eu sunt mulțumit de viața pe care o am”.

Dr. Andrei Kis este un tânăr implicat în viața orașului și își dorește să participe la cât mai multe acțiuni civice: de reciclare, de plantare de copaci ș.a.m.d. Spune că Hunedoara are nevoie de tineri și cred că am putea schimba ceva, dacă ne implicăm cu toții.