comunicat eveniment

Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara


La Hunedoara, o echipă formată din doi medici a efectuat astăzi o intervenție chirurgicală în premieră pentru județul nostru: vertebroplastie. Această operație minim invazivă se face atunci când apare o tasare la nivelul vertebrei, pe fond osteoporotic; se injectează un ciment medical cu proprietăți speciale.

Dr. Rareș Hedeșiu este medicul hunedorean care a făcut această intervenție chirurgicală, ajutat de dr. Iulian Popa, de la Universitatea de Medicină din Timișoara. Trebuie să amintim și meritul dr. Emil Cristuț, autorul moral al acestui proiect și cel care l-a încurajat pe tânărul medic Hedeșiu să urmeze specializarea care îi permite să efectueze intervenții chirurgicale cum este cea de vertebroplastie făcută astăzi.

Atât medicii de la secția de Ortopedie din cadrul spitalului municipal din Hunedoara, cât și managerul Radu Budae spun că această primă operație a deschis calea către crearea unui compartiment de chirurgie spinală.

Spitalul municipal din Hunedoara este singurul din județ care dispune de aparatura necesară, dar și de un medic cu pregătirea necesară realizării unei astfel de intervenții chirurgicale, de aceea medicii spun că se așteaptă să aibă, în viitor, pacienți din județ și din județele limitrofe.

Costul unei astfel de operații sare de 1.000 de euro, acesta fiind doar prețul materialelor folosite (cimentul, mixerul etc.), însă intervenția este decontată prin sistemul național de asigurări de sănătate.

One thought on “Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara

Comments are closed.