Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Mihaela Roșu

Pe doamna doctor Mihaela Roșu, șefa Compartimentului de Neonatologie, am întâlnit-o în salonul destinat nou-născuților consultând cu multă atenție unul dintre micii pacienți.

Ne-a împătășit faptul că s-a născut într-o zonă frumoasă din regiunea Dealurilor Olteniei, mai precis, la Vînju Mare, în județul Mehedinți. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara în anul 2008 și a încheiat stagiul rezidențiatului în cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara – Maternitatea Bega.

Este căsătorită și are un copil iar în anul 2014 și-a urmat soțul, și acesta, la rându-i, medic cu specialitatea ATI la Spitalul Județean de Urgență Deva.
„De ce medic?”, am întrebat-o pe doamna doctor Roșu. Și ne-a răspuns fără să ezite: „Pentru că am simțit că este unica meserie prin care pot ajuta oamenii”.

Am vrut să aflăm și ce o motivează ca medic, iar dumneaei ne-a mărturisit: „Neonatologie pentru că aici începe viața. Pacienții noștri sunt pacienții cei mai puri. Este singura secție în care se plânge mult și singura în care se roagă mult”. Ne-a declarat mai apoi că „un nou-născut nu va spune niciodată ce îl doare. Trebuie să-ți dai seama ce simte, să fii în mod constant în alertă și atent la orice detaliu”.

Dr. Roșu trăiește satisfacțiile cele mai mari, din punct de vedere profesional, atunci când nou-născutul este sănătos și când vede bucuria și mulțumirea din ochii mamei.

Este un medic foarte apreciat, care luptă zilnic pentru îmbunătățirea condițiilor existente în compartimentul pe care îl conduce și pentru care instruirea profesională continuă a personalului medical cu care colaborează este deosebit de importantă.

Până la urmă, doamna doctor nu are o meserie, ci face mult mai mult, împlinește o vocație.