comunicat eveniment foto

Noaptea Muzeelor 2019: 20.000 de vizitatori la Castelul Corvinilor, din Hunedoara

Ziua de sâmbătă, 18 mai 2019, a fost una plină pentru hunedoreni. Douăzeci de mii de persoane au vizitat Castelul Corvinilor, un număr fără precedent pentru edificiul medieval.

Ziua a debutat cu Festivalul Luminii, un eveniment organizat, ca în fiecare an, de Cercetașii României – Centrul Local Hunedoara. Tinerii prezenți în Curtea Husarilor (curtea exterioară a Castelului Corvinilor) au avut parte de o zi magică, plină de activități precum: face painting, ateliere și diverse momente artistice. Odată cu lăsarea serii, cercetașii au aprins gulguțele, acele lumini despre care se poate spune că sunt specifice lor și evenimentului pe care îl organizează an de an.

De la ora 20, cei prezenți au avut parte de un recital al trupei Quas. Tot de la ora 20 a început, practic, Noaptea Muzeelor, pentru că atunci a fost permis accesul gratuit al vizitatorilor în Castelul Corvinilor. Mii de hunedoreni și turiști veniți din toată țara (și din străinătate) au profitat de ocazie și au vizitat cel mai important monument de arhitectură gotică din România.

La ora 21 a urcat pe scenă celebra cântăreață Paula Seling, care a încălzit atmosfera cu vocea sa, timp de o oră. Din fericire, vremea a fost prietenoasă și nu a plouat infernal!

De la ora 22, o impresionantă proiecție (video-mapping) a spus, în imagini spectaculoase, povestea Castelului Corvinilor. A fost o lecție de istorie pe care am putut să o vedem cu toții proiectată pe cea mai valoroasă „pânză”: Castelul Corvinilor.

Evenimentul s-a desfășurat fără probleme, la aceasta contribuind câteva zeci de persoane: angajați ai Castelului Corvinilor, polițiști locali de la Ordine publică și rutieră, jandarmi și paznici.

Le mulțumim încă o dată tuturor celor care și-au arătat interesul pentru Castelul Corvinilor și implicit pentru municipiul Hunedoara! Vă asigurăm că anul viitor vom încerca să ne autodepășim.