eveniment

Donație de 25.000 de euro pentru Spitalul Municipal Hunedoara, din partea DRÄXLMAIER Hunedoara

Aparatură medicală în valoare de 25.000 de euro a fost donată de DRÄXLMAIER Hunedoara pentru Secția de Urgențe a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Donația include un aparat EKG, un defibrilator, un injectomat, un ecograf și cinci scaune cu rotile. Mai exact, acestea sunt:

  • injectomat Fresenius Kabi
  • defibrilator LMD
  • AED PRO
  • electrocardiograf cu șase canale SE 601C
  • un ecograf I7 (cu sonde și stander)
  • 5 cărucioare pliabile YJ-005L necesare pentru transportul pacienților.

Aparatura cumpărată de DRÄXLMAIER Hunedoara a fost predată în cadrul unei ceremonii care a avut loc în amfiteatrul unității medicale, în prezența lui Harald Polleres (director general DRÄXLMAIER Hunedoara), Dan Bobouțanu (primarul municipiului Hunedoara), Ioan Penișoară (manager operațional DRÄXLMAIER Hunedoara), Radu Budae (managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, Ioana Vârtosu (președintele Fundației „Școala Mamei Junior”), Teodora Trandafir (manager de comunicare DRÄXLMAIER), dar și a medicilor care vor folosi echipamentul.

Directorul general Harald Polleres a vorbit foarte frumos despre oamenii de la compania pe care o conduce:

„În spatele fiecărui angajat al firmei noastre este o familie, rude, prieteni și prin această donație simt că putem susține Hunedoara, pentru că ne dorim ca hunedorenii să aibă parte de cele mai bune servicii medicale.

Aici, la spitalul municipal, se află o echipă de medici excepționali. Sunt specialiști cu experiență, dar și tineri bine pregătiți, profesioniști în domeniile lor de activitate. Noi, la DRÄXLMAIER Hunedoara, am simțit că trebuie să ne arătăm aprecierea pentru dedicarea și implicarea de care dați dovadă în salvarea oamenilor.

Credem că această donație este o investiție pentru toți cei care locuiesc aici; echipamentul medical va fi folosit secția de Urgențe, pentru a-i ajuta pe medici să ofere cele mai bune servicii medicale. Ne-am consultat cu ei și am achiziționat acel echipament de care ei aveau nevoie pentru a oferi sprijin comunității.

Sunt foarte mândru de acest proiect. DRÄXLMAIER Hunedoara face un pas important pentru susținerea comunității. Avem mulți colegi care trăiesc aici în acest oraș, alături de familiile și de prietenii lor – aceasta este o investiție atât pentru ei, cât și pentru toți oamenii din Hunedoara”.

Harald Polleres, Director General DRÄXLMAIER Hunedoara

„Talentul și dăruirea medicilor sunt esențiale pentru salvarea de vieți, însă tehnologia și echipamentul medical performant pot face diferența între o viață pierdută sau o viață salvată. Suntem conștienți de importanța pe care tehnologia o are într-o sală de urgențe și acesta este motivul pentru care am decis să facem o investiție pentru viață”

Ioan Penișoară, Manager Operațiuni DRÄXLMAIER Hunedoara.

„Aparatura donată de compania DRÄXLMAIER Hunedoara este extrem de importantă pentru locuitorii orașului. Avem la spital o echipă de specialiști care se asigură că hunedorenii au parte de cea mai bună îngrijire medicală, iar acest echipament nou îi va ajuta să ofere servicii medicale la cele mai înalte standarde.
Pentru această donație, eu vreau să le mulțumesc și domnului primar Dan Bobouțanu, care a fost catalizatorul discuției inițiale cu domnul director Polleres, de acolo a plecat ideea de a sponsoriza Urgența spitalului nostru, și domnului doctor Talfeș, care este un medic excepțional și un adevărat manager”.

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”

„DRÄXLMAIER este unul dintre cei mai importanți angajatori din municipiul Hunedoara, iar dl. Polleres este un prieten de-al nostru și avem o colaborare foarte bună.

Pe mine mă impresionează aceste gesturi, pentru că vin în sprijinul comunității. Donația realizată de DRÄXLMAIER Hunedoara reprezintă un sprijin important pentru toți cetățenii municipiului Hunedoara. Aparatura medicală este o investiție în oameni și viitor, compania fiind un partener de nădejde al orașului nostru de peste 15 ani”.

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara

„Ne bucurăm că suntem parte din acest proiect care contribuie la bunăstarea semenilor”.

Ioana Vârtosu, președintele Asociației „Școala Mamei Junior”.

_________________________
Compania DRÄXLMAIER produce componente electrice și electronice pentru industria auto premium. DRÄXLMAIER Group și-a început activitatea în România în anul 1993 prin fabrica din Pitești, iar în prezent are aproximativ 15.000 de angajați în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, și centre de dezvoltare: Pitești, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov. DRÄXLMAIER Group este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală și livrează produse și servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume. În Hunedoara, compania DRÄXLMAIER este prezentă din anul 2003.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 70.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile. Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2018, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de euro. Printre clienții companiei se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen.

Asociația Școala Mamei Junior oferă din anul 2003 servicii destinate femeilor însărcinate, viitorilor tătici, dar și proaspeților părinți și copiiilor acestora. Până în prezent s-au adresat la peste 7.500 cupluri din toată țara prin intermediul cursurilor prenatale și de puericultură în sală și unui număr de peste 200.000 de părinți din mediul online. Proiectul social de suflet este hidroterapia, prin care oferă ședințe gratuite de terapie prin apă pentru 250 beneficiari cu vârste între 2 luni și 18 ani, copii cu diverse dizabilități locomotorii și psihiatrice. Proiectul este susținut exclusiv de sponsorizări și voluntariat. Asociația Școala Mamei Junior și-a inceput activitatea strict cu sedințe de gimnastică, cursuri și pregătirea femeilor însărcinate pentru momentul nașterii. Fiecare program s-a dezvoltat mai apoi în urma unor nevoi sesizate și din dorința de a ne implica.