Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Andrei Beceanu

Cel mai tânăr cardiolog din echipa de medici de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, Dr. Andrei Beceanu este de loc din Deva și a venit la spitalul din Hunedoara după ce a studiat medicina și și-a făcut rezidențiatul la Timișoara, devenind medic specialist cardiolog. S-a alăturat echipei de la Hunedoara în luna mai a acestui an.

A ales cardiologia în primul rând pentru provocările pe care i le oferă această specializare. În ce privește spitalul, ne spune că l-a ales pe acesta pentru că se aseamănă foarte mult cu spitalul la care a lucrat în Timișoara, cel din Hunedoara reprezentând o surpriză plăcută pentru el. Toți medicii tineri cu care am stat de vorbă ne-au spus că este un spital „surprinzător de mare pentru un municipal”, dar și că este bine dotat și administrat. Iar asta se vede în special prin infuzia de tinerețe.

Dr. Andrei Beceanu nu este căsătorit, dar are la Deva o prietenă care i-a fost alături de-a lungul întregii perioade în care a studiat la Timișoara. Timp de cinci ani de zile au făcut naveta Deva-Timișoara, iar odată cu angajarea sa la spitalul din Hunedoara, s-a terminat acest calvar. Despărțirea de Timișoara nu a fost ușoară, mai ales că a și predat cardiologia studenților de acolo, dar mutarea la Hunedoara a fost „alegerea logică”, după cum spune chiar el.

Părinții săi sunt ingineri, ceea ce înseamnă că Andrei Beceanu este primul medic din familia sa. „Cred că deja înainte de a începe liceul știam că asta vrea să fac, pentru că am și ales o clasă de chimie-biologie, iar decizia finală am luat-o spre sfârșitul liceului. N-am regretat niciun moment alegerea făcută, chiar dacă au fost momente dificile”.

Spune că nu s-a gândit niciodată serios să se mute în străinătate: „Am luat în considerare această idee, dar nu am făcut vreun pas concret, deci nu mi-am dorit să plec”.

„Vii cu plăcere la lucru când știi că ești înconjurat de oameni prietenoși; contează foarte mult felul în care arată spitalul, dotările secției de Cardiologie și dacă nu ar fi arătat așa, nu aș fi venit la Hunedoara. Per total, atât pentru viața personală, cât și pentru cea profesională, cred că am făcut o alegere bună. E încă devreme să mă pronunț, dar așa simt acum și sper să nu îmi schimb părerea”, adaugă dr. Beceanu.