știri

Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa

European Best Destinations (Cele mai bune destinații europene), o publicație online a organizației cu același nume, cu sediul la Bruxelles, a nominalizat Castelul Corvinilor drept unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Nu-i lucru puțin, având în vedere numărul impresionant de castele de pe bătrânul continent. Doar în Germania se estimează că sunt în jur de 25.000 de castele!

De altfel, pe site-ul Europe For Visitors (Europa pentru vizitatori) se afirmă că Europa ar avea mai multe castele istorice decât numărul restaurantelor White Castle sau Burger King din America de Nord.

Situat pe locul 12 în topul celor de la European Best Destinations, Castelul Corvinilor vine imediat după Castelul Windsor, care este reședința oficială a Majestății Sale, Regina Elisabeta a Marii Britanii. Țările în care sunt situate celelalte castele de vis sunt: Portugalia, Spania, Bulgaria, Germania, Scoția, Franța, Țara Galilor, Austria, Anglia – deci putem spune că suntem într-o companie selectă!

Captură de pe site-ul European Best Destinations

Iată ce spune site-ul European Best Destinations despre castelele europene:

Vizitarea acestor castele este ca și cum te-ai scufunda în istoria noastră. Descoperiți istoria regilor, a alianțelor și vendetelor, istoria teritoriilor europene, a războaielor, regiunilor și națiunilor, istoria acelor familii care au construit și au dărâmat Europa. Descoperiți cele mai frumoase castele din Europa!

European Best Destinations

În anul 2018, Castelul Corvinilor din Hunedoara a primit un număr de 354.044 de vizitatori din toate colțurile lumii. De la începutul anului 2019 și până astăzi, 263.192 de vizitatori au străbătut podul și au intrat în castel. Numărul acestora crește constant an de an, ceea ce nu poate decât să ne bucure!

Castelul Corvinilor este deschis zilnic pentru vizitare, inclusiv lunea, iar prețul unui bilet este de 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari și 7 lei pentru elevi și studenți. Programul de vară este:

  • Luni: 12:00 – 20:30
  • Marți – Duminică: 9:00 – 20:30
Seară de vară la Castel. Foto: Călin Corpaciu
Foto copertă: Călin Corpaciu