știri

DRÄXLMAIER rămâne în Hunedoara!

DRÄXLMAIER Hunedoara este unul dintre cei mai importanți angajatori din județul Hunedoara și acest lucru nu se va schimba în curând. Mai mult, compania intenționează să extindă producția din Hunedoara și să crească nivelul tehnic de complexitate al proiectelor în direcția e-mobilității, prin dezvoltarea unei fabrici de înaltă tehnologie din orașul Cerna.

În cadrul unei vizite de lucru la Primăria Hunedoara, unde s-au întâlnit cu factorii de decizie locali și județeni, Thomas Trapp responsabil pentru Component Systems și Ioan Penișoara, Plant and Site Manager, de la compania germană DRÄXLMAIER, au declarat că doresc evitarea plecarii din oraș a forței de muncă tinere și calificate, prin extinderea companiei în direcția mobilității electrice, dar și prin extinderea parteneriatelor cu Universitatea Politehnică din Timișoara, prin Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Directorul german l-a dat ca exemplu pe Ioan Penișoara, care este un tânăr hunedorean: se poate ajunge pe o poziție de vârf fără a părăsi orașul sau țara!

Mobilitatea electronică este un ecosistem care include întreaga gamă de vehicule electrice, hibrizi și cele care utilizează baterii cu hidrogen pentru propulsie. Obiectivul principal al acestui ecosistem este producerea de vehicule mai ecologice și mai eficiente, care în același timp îndeplinesc cerințele și reglementările stabilite prin lege.

Ca urmare a acestei extinderi, este de așteptat o creștere a numărului de locuri de muncă valoroase disponibile atât în ​​zonele tehnice, cât și în zonele de producție, care joacă un rol important în crearea unui viitor promițător în dezvoltarea orașului.