știri

La Școala Nr. 12, lucrările de renovare sunt în plină desfășurare

Aproape cinci milioane de lei investește Primăria, prin programul PNDL 2, în reabilitarea acestei școli gimnaziale

Imobilul corp B din cadrul Școlii gimnaziale nr. 1, situat în strada Prutului nr. 9 din municipiul Hunedoara, se află în plin proces de renovare. Copiii care învață aici vor beneficia, odată cu finalizarea lucrărilor care este preconizată pentru sfârșitul lunii octombrie a acestui an, de o clădire complet renovată.

Lucrările de reabilitare constau în: execuția în special a lucrărilor de reabilitare termică prin înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplării noi din PVC cu geam termopan și a instalațiilor interioare (electrice, sanitare, termice, hidranți) în vederea obținerii autorizării/reautorizării de funcționare pe linie de securitate la incendiu și a normelor igienico-sanitare.

În ce constau lucrările:

  • înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare existente din lemn;
  • termoizolarea imobilului
  • reabilitarea acoperișului
  • refacerea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire;
  • refacerea finisajelor interioare și exterioare
  • dotarea cu mobilier specific: bănci, catedră, dulapuri, table magnetice și aparatură IT – videoproiector, sistem PC complet, licențe software

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.774.995 lei (1 milion de euro), iar banii provin din bugetul local și de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), astfel:
– buget local: 173.335,18 lei
– buget de stat: 4.601.660,38 lei

Despre această investiție, Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, spune: „Scopul nostru este să asigurăm calitatea serviciilor de educație prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii imobilului. Toți copiii care învață aici vor avea parte de o surpriză majoră atunci când se vor întoarce să studieze într-o școală nouă, unde totul este schimbat. Sunt sigur că va fi o reală plăcere atât pentru elevi, cât și pentru educatori să își petreacă aici jumătate de zi pentru a preda și a învăța”.

Școala 12 – ÎNAINTE
Școala 12 – ÎNAINTE
Școala 12 – ÎNAINTE
Școala 12 – ÎNAINTE
Școala 12 – ÎN TIMPUL LUCRĂRILOR
Școala 12 – ÎN TIMPUL LUCRĂRILOR
Școala 12 – ÎN TIMPUL LUCRĂRILOR
Școala 12 – ÎN TIMPUL LUCRĂRILOR
Fotografii de Adriana Mihai
Școala 12 – ÎN TIMPUL LUCRĂRILOR