Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Cecilia Mariana Marin

Se spune că femeile sunt de regulă mai ambițioase decât barbații, astfel că pe doamna doctor Cecilia Marin o motivează faptul că este singura femeie medic din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal „Dr. Alexandu Simionescu” din Hunedoara.

Născută la Deva, dr. Marin este în prezent medic primar ATI. Bolile, tratarea lor, anatomia, toate acestea au interesat-o încă din copilărie. „Mama a fost cadru didactic, tatăl meu a fost contabil, fratele inginer, iar eu mi-am manifestat încă din tinerețe interesul pentru profesia aceasta care te apropie de oameni”, ne-a declarat doamna doctor.

Cecilia Marin a absolvit cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Au urmat câțiva ani de peregrinări, mai întâi stagiatura la Deva, apoi medic pe ambulanță în același oraș, timp de doi ani, după care s-a reîntors în București pentru a încheia rezidențiatul în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Floreasca” și, în cele din urmă, a muncit timp de încă un an, ca medic ATI la Spitalul de Urgență din Petroșani. De asemenea, pe perioada rezidențiatului a predat la o școală postliceală sanitară.

„M-a atras inițial chirurgia, însă am constatat, în timp, că pentru o femeie este greu să fie chirurg”. Doamna doctor s-a alăturat echipei din Hunedoara în aprilie 2007. Ne-a bucurat să aflăm că din punct de vedere al dotărilor, secția ATI a spitalului nostru este una foarte bine dotată, atât în privința echipamentelor medicale pe care le utilizează pesonalul medical, cât și din prisma produselor farmaceutice.

Când a venit vorba despre colectivul în mijlocul căruia își desfășoară profesia, dr. Marin a vorbit laudativ la adresa colegilor și, în același timp, ne-a mărturisit care este, în opinia sa, componenta cea mai importantă la nivel relațional: „În specializarea noastră, comunicarea este foarte importantă”.