Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Adrian Cisar

Dr. Cisar conduce secția de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. De altfel, aici s-a format, având șansa de a lucra împreună cu nume mari: dr. Alexandru Simionescu și Romeo Stănescu.

Dr. Adrian Cisar este hunedorean și a studiat medicina la Timișoara. A făcut trei ani de stagiatură la secția de Ortopedie-Traumatologie din spitalul hunedorean, iar ulterior s-a specializat în medicină generală (în anii 1994-1996) și în ortopedie (între 1997 și 2002).

Spune că a ales medicina pentru că a avut o chemare către această profesie nobilă de a lucra cu omul aflat în suferință. Ortopedia a ales-o pentru că a simțit că i se potrivește.

„Am un simț practic, mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu șuruburi, cu unelte, să meșteresc, iar din specializarea mea, prefer traumatologia”, spune dr. Adrian Cisar. „Practic, în traumatologie construiești în loc să tai. Încerci să repari un os fracturat, să lipești unde este rupt sau tăiat. Sunt foarte multe accidente casnice în urma cărora pacienții vin cu fracturi de șolduri, dar și multe accidente rutiere cu victime care au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență. Acestea sunt făcute de către echipe complexe, de politraumatologie.

„Colaborez foarte bine cu colegii mei ortopezi; de altfel, aceasta este o specialitate care solicită lucrul în echipă. Avem linie de gardă permanentă; suntem cinci ortopezi și fiecare dintre noi face cinci sau șase gărzi într-o lună. Dacă facem un calcul, ajungi să îți petreci cam două luni dintr-un an în spital”. Trebuie să fii foarte pasionat de meseria ta, ca să îi dedici atât de mult timp!

Soția domnului doctor Cisar este de asemenea medic, în cadrul secției Recuperare Medicală – Fizioterapie – Balneoterapie, iar cei doi băieți pe care îi au împreună sunt studenți la medicină, în Timișoara, unul în anul I și celălalt în anul IV.