Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Alina Nicola

Doamna dr. Nicola, medic primar în medicina de laborator, a venit de curând la spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Mai precis, din 6 septembrie, când a început munca în cadrul Laboratorului. În ultimii doi ani a fost medic șef laborator în cadrul Spitalului CF Simeria, de unde a venit prin transfer.

Este de loc din Bobâlna, căsătorită cu un „tânăr pensionar” din cadrul armatei, iar împreună au două fetițe, de șase, respectiv patru ani. Doamna dr. Alina Nicola a absolvit facultatea în anul 2004, la Timișoara, iar rezidențiatul l-a făcut în Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

„Cred că dragostea pentru această meserie mi-a insuflat-o mama mea, care a fost asistentă medicală. Am ales medicina din dorința de a ajuta oamenii. În copilărie am petrecut mult timp alături de mama, care mi-a călăuzit și îndrumat pașii. Tatăl a fost inginer”.

Întrebată dacă i-ar plăcea ca fetițele să-i calce pe urme, doamna doctor ne spune că este posibil ca fetițele să urmeze cariere în domeniul medical, pentru că își exprimă deja această dorință, deși sunt încă micuțe.

„Am ales medicina de laborator în urma unei provocări lansate de niște prieteni apropiați: doamna doctor Stoica are laborator și în perioada în care eu trebuia să îmi fac rezidențiatul, nu avea medic de laborator. Mă cunoștea pentru că fusesem colegă de liceu cu fiica dânsei și m-a întrebat dacă nu aș vrea să fac rezidențiatul pe laborator, eu pregătindu-mă în acea perioadă pentru examen. Cu toate că timpul a fost scurt pentru pregătire, tematică era diferită față de cea de pe partea de medicale, am început să învăț și am și întrat în același an, 2006”.

Noi ne bucurăm că a ales spitalul nostru și îi urăm mult succes în activitatea desfășurată!