HOTSPOTS știri

HOTSPOTS Hunedoara: sâmbăta e târg!

De șase ani, în fiecare sâmbătă, hunedorenii merg la târgul amplasat în parcul industrial de la intrarea în oraș. Târgoveții cu vechime știu că înainte vreme, târgul se ținea în oraș, în zona stadionului Michael Klein, ceea ce făcea ca în ziua de sâmbătă strada Mihai Viteazul să fie aproape impracticabilă.

Și la marginea orașului drumul se aglomerează, dar aici au loc să parcheze zecile de mașini care îi aduc la târg pe vânătorii de chilipiruri.

Vânzătorii își instalează mărfurile pe pături sau la tarabe de la primele ore ale dimineții, grăbindu-se să ajungă primii ca să își ocupe locurile dorite.

Impropriu denumit târg de vechituri, aici am găsit ceapă, mere, struguri, dar și mobilier vechi, încălțăminte și haine noi și la mâna a doua, drujbe, globuri de cristal, costume de pușcăriaș (numai bune pentru petrecerea de Halloween), electrocasnice vechi, veselă, zeci și zeci de poșete, rucsacuri, perdele, parfumuri. Cam tot ce-ți trece prin minte găsești la târgul care se organizează în fiecare sâmbătă la Hunedoara.

Vă recomandăm să ajungeți la târg imediat după răsăritul soarelui și să fiți cu băgare de seamă la traficul intens din zonă. Intrarea costă 3 lei de persoană și chiar dacă nu cumpărați nimic, cu siguranță experiența vizitării târgului va face toți banii!