știri

COMUNICAT al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Hunedoara

La sediul Primăriei municipiului Hunedoara a avut loc astăzi, 10 martie 2020, o nouă întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU), care a dispus luarea unor măsuri pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19.

⚠️⚠️⚠️

La întâlnire au participat alți reprezentanți și șefi de servicii din cadrul Primăriei, șeful Poliției Locale, reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri, ai Poliției municipiului Hunedoara, ai Jandarmeriei, precum și ai companiilor furnizoare de servicii.

S-a dispus suspendarea activității creșei Căsuța cu Pitici, a Centrului de zi „Lumină și speranță”, a Centrului Interactiv pentru Educație Nonformală și Voluntariat, a Centrului de Recreere pentru Pensionari, a Bibliotecii Municipale și a Bazinului de Înot din municipiul Hunedoara, precum și antrenamentele sportivilor de la Club Sportiv Hunedoara și a Ansamblului Folcloric Hațegana, în perioada 11 – 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire. În aceeași perioadă, sunt suspendate cursurile de învățământ din grădinițe și școli, în toată țara.

De asemenea, accesul publicului este restricționat în clădirea Primăriei municipiului Hunedoara, excepție făcând ghișeele Serviciului de Informații pentru Cetățeni și Relații publice și ghișeele pentru încasarea taxelor și impozitelor.

În cursul zilei de miercuri, Consiliul Local al municipiului Hunedoara va fi convocat în ședință de îndată pentru a vota deblocarea unei sume de bani care să fie pusă la dispoziția Consiliului Local pentru Situații de Urgență. Prin intermediul cantinei sociale, CLSU va putea astfel să asigure hrana persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, dacă se găsesc în imposibilitatea de a se susține.

Vor fi dotate cu soluții dezinfectante locurile publice: Piața Obor, capela cimitirului, iar angajații care intră în contact cu populația – de la Evidența Populației, Starea Civilă, funcționarii de la ghișeele primăriei – vor fi dotați cu măști și mănuși, pentru a minimaliza riscul de contaminare.

Operatorul Primtransprest Hunedoara dezinfectează de două ori pe zi interioarele mijloacelor de transport în comun, folosind substanțe speciale.

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice și Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” rămân în continuare în carantină, accesul aparținătorilor fiind interzis.