știri

Informare 13 mai 2020

CASTELUL CORVINILOR:

🏰 Începând de vineri, 15 mai 2020, Muzeul Castelul Corvinilor își va redeschide porțile pentru public. Deși lucrările de restaurare sunt în plină desfășurare, și ne aflăm în stare de alertă, vă invităm să ne vizitați, respectând bineînțeles condițiile impuse de autorități. 

ORARUL de vizitare al Castelului Corvinilor este:
LUNI: 12:00 – 20:30
MARȚI-DUMINICĂ: 9:00 – 20:30

TARIFELE de vizitare a Castelului Corvinilor sunt următoarele:
Adulți – 31 lei
Elevi – 7 lei (pe baza de carnetului vizat pe anul în curs)
Studenți – 7 lei (pe baza legitimației de student vizate pe anul în curs)
Pensionari – 16 lei (pe baza cuponului de pensie)
Taxă foto – 5 lei
Taxă video – 156 lei
Taxă ghidaj – 31 lei limba română, 63 lei limbă străină
Taxă album foto/operator – 115 lei/oră
Tarife pentru grupuri organizate (minimum 20 de persoane)
Adulți – 26 lei/persoană
Elevi/studenți – 5 lei/persoană
Pensionari – 10 lei/persoană
Au accces gratuit:
• copilul cu handicap și persoana care îl însoțește
• adultul cu handicap grav sau accentuat și persoana care îl însoțește
• copiii preșcolari
• organizații care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale

Vă așteptăm cu drag!

Inline image

DEZINFECȚIE: În cea de-a doua zi de dezinfecție din municipiul Hunedoara s-a acționat pe bulevarde cu utilaje, pedestru în cartiere și în satele aparținătoare municipiului nostru: Răcăștie, Peștișu Mare, Zlaști, Boș, Groș, Teliucul Mic, Hășdat.

Luni și marți, 11 și 12 mai 2020, Primăria municipiului Hunedoara a desfășurat o amplă acțiune de dezinfecție a domeniului public. A fost dezinfectată o suprafață de peste 1.100.000 de metri pătrați ce cuprinde zonele verzi, aliniamentele stradale și parcurile din municipiu.

Firma care a efectuat această acțiune este DD Chim, iar substanțele folosite sunt: hipoclorit de sodiu (soluție 12,5% clor activ) și Chemibar Vir 220-10 (peroxid de hidrogen 10%). Este cea de-a doua acțiune de dezinfecție pe care Primăria a derulat-o pe raza municipiului Hunedoara de la începutul pandemiei.

„Luăm în continuare toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe raza municipiului Hunedoara printr-o nouă acțiune de dezinfecție care cuprinde toate cartierele. Toate substanțele pe care le folosim sunt avizate de Ministerul Sănătății, iar firma care le pulverizează are toate avizele necesare. Aceste substanțe sunt recomandate împotriva noului SARS-CoV-2”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Inline image

SĂNĂTATE: Farmacia care asigură permanența în noaptea de 13/14 mai 2020 este REMEDICA de pe Bd. Dacia nr. 39, tel. 0254-741659. Aceasta este deschisă între orele 21:00 – 7:00.