știri

În sprijinul turismului hunedorean

După o perioadă deosebit de grea, generată de starea de pandemie mondială, Primăria municipiului Hunedoara dorește să vină în sprijinul proprietarilor de spații de cazare din zonă printr-un parteneriat cu proprietarii acestor afaceri pentru a promova atât Castelul Corvinilor, cât și pensiunile și hotelurile.

Turismul este o parte importantă a economiei locale, Castelul Corvinilor fiind principalul motor economic al orașului. Scopul nostru este ca vizitatorii castelului să devină turiști în Hunedoara, să petreacă aici cât mai mult timp. De aceea, vrem să sprijinim unitățile de cazare autorizate din oraș prin promovarea lor directă pe site-ul Primăriei municipiului Hunedoara, în ziarul online și pe pagina de Facebook care a adunat, în ultimii patru ani, peste 24.000 de urmăritori.

În primă fază, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, îi invită pe toți reprezentanții unităților de cazare la o întâlnire formală, la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, cu scopul de a relansa turismul în municipiul nostru.

Ne unim forțele pentru a sprijini turismul. În ce ne privește, dorim să le asigurăm tot sprijinul nostru reprezentanților unităților de cazare. Vom furniza turiștilor, prin toate canalele de care dispunem, o listă completă a unităților de cazare din municipiul Hunedoara și Ținutul Pădurenilor, pentru ca ei să nu întâmpine nicio problemă de la sosirea în oraș și până la plecare.

„Sigur, turiștii se pot informa singuri cu privire la locurile de cazare sau punctele de atracție din orașul nostru, dar considerăm că este important să le punem și noi la dispoziție un ghid turistic virtual, care să cuprindă toate unitățile de cazare autorizate de primărie, muzeele, parcurile și nu în ultimul rând restaurantele, terasele și barurile. Împreună cu echipa de Comunicare vom realiza acest ghid care vine în sprijinul operatorilor economici din oraș și în egală măsură a turiștilor care vor alege să își petreacă vacanțele în Hunedoara”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.