știri

Municipiul Hunedoara a depășit pragul de 3 infectări cu COVID-19 la mia de locuitori – măsurile impuse de autorități

🏫 Conform deciziilor luate de cele două comitete pentru situații de urgență – național și județean, începând de astăzi se suspendă activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor din municipiul Hunedoara.

😷 Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE ȘI ÎNCHISE, SPAȚII COMERCIALE, MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN ȘI LA LOCUL DE MUNCĂ.

❗ Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

☕ Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în interiorul acestor unități.
Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, interzis fiind consumul lor în incinta restaurantelor.

Aceste măsuri se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepția celor prevăzute în paragraful anterior, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui ANSVSA.

⛪️ Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.
❗ Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane.

🛍️ Se suspendă, de asemenea, activitatea piețelor agroalimentare în spații închise. În municipiul nostru, activitatea a fost mutată în exterior, piețele Obor și Dunărea având spații exterioare în care se poate desfășura activitatea de comerț.

🎥 Totodată, începând de astăzi, luni, 9 noiembrie 2020, sunt interzise organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

⚠️Municipiul Hunedoara are 3,67 cazuri active comunitar la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Hotărârea nr. 59 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență poate fi consultată în totalitate pe pagina de Facebook a Prefecturii județului Hunedoara:

https://www.facebook.com/prefecturahunedoara/posts/3540985515939731