știri

Centrul de vaccinare din municipiul Hunedoara este funcțional

Luni dimineaţa (18 ianuarie 2021, ora 8:00) Centrul pentru vaccinare anti-Covid 19 din Hunedoara şi-a început activitatea.

„Acest Centru de vaccinare este ultima verigă din întregul lanţ al procesului demarat la nivel naţional. Am făcut tot ce a depins de noi pentru a ajuta la buna implementare campaniei de vaccinare. Centrul a fost amenajat de Primărie şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, conform şi la timp. Sper ca dificultăţile de la nivel naţional să fie depăşite cât mai curând şi, cu siguranţă, imediat ce vom avea mai multe doze, va creşte şi numărul persoanelor care se vor putea vaccina zilnic în centrul existent în Hunedoara”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Vă reamintim că, în Hunedoara, Centrul de vaccinare anti-COVID 19 a fost amenajat în sala de sport a Liceului de Informatică „Traian Lalescu”, pe strada Victoriei nr. 23 (lângă Clubul Siderurgistul).Acesta funcţionează zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, de la ora 08.00 la ora 20.00.

Persoanele care se încadrează în condiţiile de vaccinare în etapa a II-a se pot înscrie astfel:

• telefonic la unul dintre numerele puse la dispoziţie de către Direcţia de Asistenţă Socială Hunedoara (0770.472.363 şi 0771.074.262)
• on-line pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/;
• prin intermediul medicului de familie
• la call-center-ul DSP Hunedoara – 021.414.4454

UPDATE: Direcția de Asistență Socială Hunedoara pune la dispoziţia celor interesaţi o modalitate suplimentară de programare

În atenția hunedorenilor care nu au reușit să se programeze pentru vaccinul anti-COVID 19 în etapa a doua, înainte de epuizarea dozelor:Vă informăm că pentru a vă putea programa, puteți trimite o cerere către reprezentanții Direcției de Asistență Socială Hunedoara, fie prin e-mail la adresa das@primariahunedoara.ro, fie prin WhatsApp, la numărul de telefon 0770-472363. Dacă nu dispuneți de aceste mijloace electronice, puteți depune cererea scrisă la sediul Direcției de Asistență Socială de pe Bd. Mihai Viteazu nr. 7A (la Piața Dunărea). Informații suplimentare puteți obține la numerele de telefon 0771-074.262, 0770-472363, de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00, iar sâmbăta și duminica între orele 8:00 – 14:00.

Modelul de cerere este disponibil pentru descărcare la adresa https://www.primariahunedoara.ro/…/anunt-programare…. O puteți tipări și apoi fie ne-o trimiteți scanată, fie îi faceți o fotografie cu telefonul mobil. Ne-o puteți trimite și prin WhatsApp, important este să avem din partea dvs. o solicitare semnată olograf, pentru a vă putea programa online. Vă vom trimite detaliile programării fie la adresa de e-mail trecută în solicitare, fie prin WhatsApp.

Persoanele care nu se pot deplasa trebuie să se adreseze medicului de familie. Acesta va face o solicitare către Direcția de Sănătate Publică, iar reprezentanții DSP vor trimite, ulterior, o echipă la domiciliul beneficiarilor.

Conform deciziei Guvernului (HG 1031/2020), etapa a II-a a campaniei de vaccinare vizează:

a) populaţia la risc:
(I) adulţi cu vârsta peste 65 de ani;
(II) persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate;

b) lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale:
(I) personal-cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului, respectiv Parlament, Preşedinţie, Guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora;
(II) personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi al autorităţii judecătoreşti;
(III) personalul din sectorul economic vital:
– procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază, şi anume: panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume;
– uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă;
– centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric;
– unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze;
– unităţi de producţie, transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi;
– unităţi de producţie, transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare;
– transport de persoane şi mărfuri;
– noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale;
– comunicaţii, şi anume Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, radioul şi televiziunea naţionale;
(IV) personalul din unităţile de învăţământ şi creşe;
(V) personalul poştal şi din servicii de curierat;
(VI) personalul cultelor religioase;
(VII) personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje în unităţi medicale;
(VIII) personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.

Precizare: categoriile de persoane care se pot vaccina în etapa a II-a au fost stabilite prin hotărâre de Guvern (nicidecum de Primăria municipiului Hunedoara).