știri

Începem distribuirea de pachete cu alimente

Direcția de Asistență Socială Hunedoara începe miercuri, 24 februarie 2021, distribuirea pachetelor cu produse alimentare către beneficiarii de ajutoare sociale. Aceste produse reprezintă, pentru persoanele care le primesc, un sprijin foarte important. Vorbim aici despre persoane defavorizate, cu venituri mici, pe care le sprijinim ori de câte ori avem posibilitatea.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, categoriile de persoane care beneficiază de ajutoare din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și din Bugetul de stat sunt după cum urmează:

🧑‍🤝‍🧑 beneficiarii de ajutor social;
🧑‍🤝‍🧑 beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei;
🧑‍🤝‍🧑 persoane aflate temporar în situații critice de viață.

📦 Fiecare cutie conține următoarele alimente neperisabile:
🍴 5 kg făină albă de grâu 650
🍴 2 kg zahăr
🍴 4 kg orez
🍴 4 kg mălai
🍴 4 litri de ulei de floarea soarelui
🍴 2 pachete x 400 g de paste făinoase
🍴 2 borcane x 720 ml de compot de prune
🍴 5 conserve x 200 g de pate de ficat
🍴 3 conserve x 300 g de carne de porc
🍴 5 conserve x 300 g carne de vită
🍴 1 borcan x 360 g de gem de prune dietetic
🍴 1 borcan x 360 g de gem de piersici

Direcția de Asistență Socială a municipiului Hunedoara, aflată în Complexul Comercial de la Dunărea, distribuie pachetele cu produse de igienă după următorul program:

🕗 LUNI – JOI: 8:00 – 14:00 🕑
🕗 VINERI: 8:00 – 12:00 🕛

Ridicarea ajutoarelor alimentare se va face personal, pe baza actului de identitate. Pentru beneficiarii minori, pachetele vor fi ridicate de către părinți sau reprezentanții legali ai beneficiarilor, în baza prezentării actelor de identitate ale minorilor și ale celor care ridică pachetele pentru aceștia. Recomandăm să aveți cărucioare sau sacoșe rezistente, întrucât greutatea unei cutii este de aproximativ 30 kg.