proiecte știri

Un nou pas pentru reabilitarea blocurilor sociale din Hunedoara – Consiliul Local a aprobat documentaţiile tehnice pentru lucrări de intervenţie

Consilierii locali ai municipiului Hunedoara au aprobat astăzi (30 iunie 2021) în unanimitate documentaţiile tehnice pentru lucrările de intervenţie necesare reabilitării blocurilor sociale administrate de Primărie şi transformării fostei Şcoli Generale Nr. 10 în „Centru pentru servicii sociale”.

Fosta școală generală nr. 10

Este vorba despre blocul G2 de pe strada Nicolae Bălcescu, blocul G9 de pe strada Eliberării şi scara A a blocului K4 de pe strada Ştrandului (în cealaltă jumătate a blocului amintit existând preponderent apartamente proprietate privată). Cele trei imobile amintite vor beneficia de anvelopare termică, hidroizolarea acoperişurilor, centrale termice (în apartamentele cu 2 sau 3 camere), respectiv convectoare electrice (pentru locuinţele cu o cameră), sistem de distribuţie a agentului termic, radiatoare, boilere electrice, reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea reţelei interioare de apă, obiecte sanitare şi uşi noi la intrarea în apartamente. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

Blocul G9 (str. Eliberării)
Blocul G2 din apropierea Pieței Obor
Blocul K

Tot astăzi Consiliul Local a aprobat documentaţia DALI şi pentru reabilitarea şi transformarea fostei Şcoli Generale nr. 10 în „Centru pentru Servicii Sociale”. Aici se vor derula lucrări, în general, similare cu cele menţionate în cazul blocurilor sociale, cu deosebirea că imobilul va avea şi instalaţie de supraveghere video, precum şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,4 milioane de euro.

Ambele investiţii vor fi făcute cu bani europeni prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Corvinia Hunedoara”, proiect iniţiat şi contractat tot de Primăria municipiului. „Ştiu că problemele sunt urgente dar, nu avem încotro, trebuie să urmăm mai multe etape până la momentul în care vom avea banii şi ne vom putea apuca efectiv de lucru. Cert este însă că aceste investiţii se vor finaliza până la finalul acestui mandat. E nevoie să avem condiţii de trai civilizate în blocurile sociale şi e nevoie de un centru pentru servicii sociale dedicate atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice la fosta Şcoală Generală Nr. 10, unitate care a fost închisă în urmă cu un deceniu, în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei.

Tot prin GAL Urban Corvinia vom mai reabilita şi un etaj al fostei Şcoli Generale Nr.1, unde va funcţiona un centru de formare profesională, şi vom amenaja patru locuri de joacă: unul în Hăşdat, altul la fosta Şcoală Generală nr. 11, un al treilea în Micro 7, lângă fosta Şcoală Generală 9, iar un al patrulea în curtea fostei Şcoli Generale 9”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.