știri

Ultimul pas important pentru construirea unui stadion nou la Hunedoara: a început licitația pentru proiectare și execuție

Compania Națională de Investiții a demarat procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construire a noului stadion de la Hunedoara. Durata pentru proiectare va fi de 6 luni, iar durata de execuție de 22 de luni, conform datelor publicate de CNI.

Conform studiului de fezabilitate, noul stadion de la Hunedoara va avea 10.100 de locuri, parcare subterană, zone de acces (rutier și pietonal) și toate facilitățile și dotările specifice unui stadion modern, de categoria UEFA 4 (spații de cazare pentru sportivi, restaurant – cantină, sală de fitness multifuncțională, instalație de nocturnă, suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj etc…)

Valoarea totală a proiectului se ridică la 64,5 de milioane de euro (inclusiv TVA), finanțarea construcției fiind asigurată exclusiv din bugetul Companiei Naționale de Investiții.

„Este un vis pe cale să devină realitate, la șase ani de la primele demersuri făcute în acest scop. În 2017, când am avansat ideea unui nou stadion la Hunedoara, mulți au spus că așa ceva este imposibil. Faptul că astăzi CNI a demarat procedura de licitație pentru construirea unui stadion nou în Hunedoara, dovedește contrariul. Hunedoara are nevoie de un stadion nou și mă refer atât la oraș cât și la întregul județ. Odată cu demararea licitației pentru construire de către CNI, Primăria municipiului Hunedoara va începe procedurile pentru demolarea vechiului stadion. În cazul în care nu vor exista contestații la rezultatele licitațiilor sau alte impedimente neprevăzute, eu sper ca lucrările efective pentru construirea noului stadion să poată începe în primăvara anului viitor.
Îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, pentru parteneriatul pe care îl avem în realizarea acestui proiect, fostului ministru al dezvoltării, domnul Cseke Attila, care a sprijinit în mod decisiv demersul nostru și ne-a ajutat să obținem aprobările necesare pentru a ajunge cu proiectul în această fază, doamnei director al CNI, Manuela Pătrășcoiu, domnului director pentru investiții din cadrul aceleiași companii, Adrian Cefalan, și doamnei deputat Vetuța Stănescu pentru sprijinul acordat în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Lista persoanelor cărora le suntem datori cu mulțumiri pentru susținerea acestui proiect este mai lungă și sper să le putem mulțumi tuturor adresându-le câte o invitație specială la inaugurarea noului stadion”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.