„Drogurile reprezintă un atentat la sănătatea voastră. Atunci când dealerii care există și prin orașul nostru își vor face simțită prezența în jurul școlii voastre să nu vă fie teamă să anunțați Poliția Locală și Poliția Națională și ne vom ocupa noi de acești oameni care vă fură sănătatea și viitorul. Ajutați-ne și vă promit că vom face tot ceea ce depinde de administrația locală să scoatem drogurile din oraș, aceste droguri care vă îndepărtează de școală și de viitorul vostru frumos.
Dragi părinți, greșelile copiilor sunt greșelile noastre ca adulți. Atunci când îi judecăm pe copii, să ne judecăm pe noi prima dată pentru că nu am avut grijă de ei. Cei mai mulți dintre voi ați văzut de curând un eveniment extrem de neplăcut și cred că v-a îngrozit pe fiecare dintre voi, chiar dacă unii nu o recunosc: violența în școli nu trebuie să existe! Faceți-vă prieteni, resptectați-vă unii pe alții, admirați-i pe cei care învață și încercați să-i ajungeți din urmă. Acesta trebuie să fie scopul vostru, nu acela de a vă urî unii pe alții, de a vă manifesta ca interlopii din filme.
Fac un apel la părinți, la bunici, dar și la voi, dragi copii, pentru că deja sunteți responsabili: spuneți un NU hotărât acestor lucruri. Ajutați-ne prin informațiile pe care le puteți da Poliției Locale sau Poliției Române. N-o să vă dezamăgim, chiar o să ne implicăm, chiar o să facem tot ceea ce depinde legal de noi. Dar ajutați-ne!
Vă doresc un an mai bun, în care să fiți veseli ca în această dimineață, un an în care să vă bucurați de prieteniile celor din jur și un an cu rezultate bune, să-i faceți mândri pe profesori, pe părinți și pe bunici” – a fost mesajul transmis de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, în cadrul festivităților de început de an școlar la care a luat parte astăzi.
Ulterior festivităților, primarul Dan Bobouțanu a precizat:
„Noi investim foarte mult în educație, nu este un slogan, ci este o certitudine în Hunedoara. Cât de curând vom putea să anunțăm că în municipiul Hunedoara nu mai există nici măcar o singură școală nereabilitată. În momentul de față, tot ceea ce nu s-a reabilitat până acum, deja beneficiază de contracte de finanțare pe fonduri europene.
Acestea sunt lucrurile bune, lucruri pe care le spunem și copiilor și plărinților, dar sunt și lucrurile rele pe care noi, ca adulți, încercăm să le evităm, nu vrem să discutăm despre ele decât la modul general. Tocmai de aceea am căutat astăzi să profit de prezența unui număr mare de elevi, părinți, bunici și cadre didactice și să le cer tuturor o implicare mai mare pentru a eradica, dacă s-ar putea, fenomenul de violență verbală și fizică din școală dar și noul flagel al drogurilor care lovește din ce în ce mai mult comunitățile din România. Poate că nu e potrivit să vorbești despre așa ceva într-o zi de sărbătoare. M-am gândit mult dacă să vorbesc sau să nu vorbesc despre aceste subiecte. Până la urmă trebuie să fiu responsabil, să mă implic și să atrag atenția asupra acestor lucruri. Eu sper ca acest discurs al meu să fi fost înțeles și să nu fie interpretat greșit”.
Este important pentru copii, părinți și bunici, dar mai ales pentru cadrele didactice ca autoritatea locală să fie prezentă la astfel de evenimente. Toți consilierii locali sunt prezenți la celelalte școli din municipiul Hunedoara în așa fel încât să ne simtă alături de dânșii.
Noi investim foarte mult în educație, nu este un slogan, ci este o certitudine în Hunedoara. Cât de curând vom putea să anunțăm că în municipiul Hunedoara nu mai există nici măcar o singură școală nereabilitată. În momentul de față, tot ceea ce nu s-a reabilitat până acum, deja beneficiază de contracte de finanțare pe fonduri europene.
Acestea sunt lucrurile bune, lucruri pe care le spunem și copiilor și plărinților, dar sunt și lucrurile rele pe care noi, ca adulți, încercăm să le evităm, nu vrem să discutăm despre ele decât la modul general. Tocmai de aceea am căutat astăzi să profit de prezența unui număr mare de elevi, părinți, bunici și cadre didactice și să le cer tuturor o implicare mai mare pentru a eradica, dacă s-ar putea, fenomenul de violență verbală și fizică din școală dar și noul flagel al drogurilor care lovește din ce în ce mai mult comunitățile din România. Poate că nu e potrivit să vorbești despre așa ceva într-o zi de sărbătoare. M-am gândit mult dacă să vorbesc sau să nu vorbesc despre aceste subiecte. Până la urmă trebuie să fiu responsabil, să mă implic și să atrag atenția asupra acestor lucruri. Nu vrem să devenim celebri prin atentate la viața copiilor noștri, prin consumul de droguri, nu vrem să fim celebri prin a permite copiilor fără a lua nicio măsură să fie violenți. Greșelile copiilor sunt greșelile noastre, ca adulți. Nu ni le asumăm, de cele mai multe ori spunem că nu noi suntem de vină, că noi am fost atenți, că i-am educat bine, dar lucrurile nu stau deloc așa. Eu sper ca acest discurs al meu să fi fost înțeles și să nu fie interpretat greșit.
Eu cred că noi, ca adulți, trebuie să ne implicăm mai mult în viața comunității și să lichidăm odată toată această caracatiță de dealeri care-și fac veacul prin jurul blocurilor, prin jurul școlilor, prin jurul altor instituții.