știri

Mărțișoare pentru toate doamnele și domnișoarele din Hunedoara


Prima zi de primăvară, din punct de vedere calendaristic, a fost un bun prilej pentru domnii din orașul nostru și nu doar… să-şi arate dragostea şi aprecierea pentru sexul frumos, oferindu-le femeilor – mame, soţii, fiice, surori, iubite, prietene sau colege de serviciu – tradiţionalul mărţişor.
Printre cei care astăzi au împărţit mărţişoare, dar şi urări calde doamnelor și domnișoarelor din municipiul Hunedoara, s-a numărat ca în fiecare an, de 12 ani încoace, şi primarul orașului, Dan Bobouțanu.

Acesta a felicitat personal în primul rând, toate colegele din echipa Primăriei Municipiului Hunedoara, oferindu-le în dar câte un mărțișor, simbol al sosirii primăverii, și care conform tradiției a fost dăruit pentru a le aduce tuturor celor ce l-au primit, noroc și belșug întreg anul!

De 1 martie, primarul orașului, Dan Bobouțanu a vizitat și câteva societăți comerciale din industria ușoară de pe raza municipiului, oferind angajatelor mărțișoare. Doamnele și domnișoarele angajate în industria textilă și de confecții din Hunedoara s-au aratat impresionate de gestul edilului orașului si au primit cu bucurie micile daruri tradiționale românești.

Conform tradiţiei românești, mărțișorul primit de 1 martie trebuie să aibă şnur în culorile alb şi roşu şi trebuie purtat la vedere timp de două săptămâni, iar apoi trebuie agăţat de ramurile unui pom fructifer. Lucrul acesta va aduce belșug în casele oamenilor. Totodată, se zice că, dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă MĂRȚIȘORUL de pom, această dorință se va împlini!