comunicat proiecte

2 noi proiecte de reabilitare vor debuta în municipiul Hunedoara!

Parcul Libertății va fi reamenajat și modernizat în totalitate

Se vor reorganiza și crea noi alei și căi de acces în parc, conform proiectului, va exista un spațiu destinat manifestărilor culturale, iar întreaga zonă va fi adaptată pentru târguri cu specific. Se va construi o fântână arteziană cu jocuri de apă, dar și o zonă de scenă în aer liber lângă monumentul din Parcul Libertății. Nu vor lipsi amenajările spațiilor verzi, dotarea și utilarea noului parc cu mobilier urban, iar ca noutate absolută, se va construi un nou pod pietonal peste Cerna care va lega parcul și zona centrală de Muzeul Fierului.

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului Fierului, este un alt nou proiect important ce va fi implementat în perioada imediat următoare. În urma reabilitării clădirii ce va găzdui Muzeul Fierului, numeroase exponate vor putea fi vizitate de către turiști în noile spații expoziționale, iar în curtea interioară va exista un spațiu expozițional semi îngropat cu reconstrucția unui furnal în miniatură, ce face referire la istoricul fierului din zona Hunedoarei, construindu-se de asemenea platforme și pentru exponatele exterioare.

„Proiectul de revitalizare a centrului istoric al municipiului Hunedoara este unul foarte important și mult așteptat de comunitate. Despre acest proiect s-a vorbit mult în ultimii ani, iar încet încet începe să prindă contur. Proiectul a fost depus la ADR Vest în cursul anului trecut, iar acum este în faza de contractare. În perioada imediat următoare va fi semnat și contractul. Prin acest proiect se dorește reabilitarea Muzeului Fierului și a Parcului Libertății, transformând astfel Centrul vechi al Hunedoarei într-un punct de atracție atât pentru turiști, cât și pentru cetățenii municipiului”.

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara

Valoarea totală a proiectului se ridică la 9.379.126,37 lei(peste 2 milioane de euro).

One thought on “2 noi proiecte de reabilitare vor debuta în municipiul Hunedoara!

Comments are closed.