știri

Demersuri pentru ca spitalul din Hunedoara să redevină spital suport COVID

În urma solicitărilor făcute de Primăria Hunedoarei și a discuțiilor repetate avute de primarul Dan Bobouțanu cu reprezentanții Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, astăzi s-a făcut un prim pas pentru ca activitatea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” să revină la normal.

Direcția pentru Sănătate Publică Hunedoara a întocmit și transmis către Ministerul Sănătății o adresă prin care se propune oficial ca Spitalul din municipiul Hunedoara (la ora actuală „spital COVID”) să redevină „spital suport COVID”, statut pe care l-a avut de la începutul pandemiei și până în urmă cu două luni.

Vă reamintim că în data de 20 noiembrie 2020, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, a devenit, prin ordin al ministrului sănătății, „spital COVID”, fapt care a creat un dezechilibru major în sistemul sanitar zonal, mii de hunedoreni fiind nevoiți să parcurgă distanțe apreciabile, în special spre Deva, pentru a beneficia de servicii medicale. Asta din cauză că, începând cu data amintită, spitalul din Hunedoara a fost obligat să primească doar pacienți infectați cu noul coronavirus.

„Spitalul Municipal Hunedoara s-a achitat foarte bine de sarcinile sale, ca spital COVID. Nu ne rămâne decât să sperăm că Ministerul Sănătății va aproba cât mai curând propunerea înaintată oficial de către Prefectura Hunedoara și Direcția de Sănătate Publică, astfel încât să putem trata aici și patologiile non-COVID, la fel cum am făcut până pe 20 noiembrie anul trecut”, a declarat managerul unității sanitare amintite, Radu Budae (foto).