foto știri video

Încă trei autobuze în flota PRIMTRANSPREST Hunedoara

Societatea comercială PRIMTRANSPREST Hunedoara SRL a achiziționat, săptămâna aceasta, trei autobuze – mărcile Mercedez și Scania. Împreună, au costat 135.000 de lei + TVA. Banii provin de la Consiliul Local al municipiului Hunedoara și reprezintă prima tranșă din suma de 300 de mii de lei pusă la dispoziția firmei de transport de către consiliul local.

Administrația Bobouțanu dorește să asigure pentru locuitorii municipiului Hunedoara un transport în comun civilizat, iar până la implementarea Planului de Mobilitate Urbană, care va aduce schimbări radicale în transportul în comun, era necesară înlocuirea vechilor microbuze cu aceste autobuze mai noi.

Reînnoirea parcului auto al societății de transport a început în luna mai a anului 2018, când au fost achiziționate primele două autobuze marca Scania. Acestea au costat aproape 160 de mii de lei.

Toate cele cinci autobuze au fost cumpărate de la o firmă din Sibiu, fiind importate din Elveția. Ele vor intra pe traseele din oraș la începutul lunii februarie.

PRIMTRANSPREST deține în acest moment 13 autobuze, dintre care cinci mai noi, achiziționate recent, și opt mai vechi. Odată cu punerea în circulație a celor trei autobuze achiziționate anul acesta, firma, care se află în subordinea Consiliului Local al municipiului Hunedoara, va propune spre casare microbuzele existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

Autobuzele aduse din Elveția au fost fabricate în anii 2000, 2002 și 2003 și sunt mai puțin poluante decât vechile autobuze existente în parcul auto al firmei de transport.