eveniment știri

O seară pădurenească


Miercuri seară, Galeria de Arte din municipiul Hunedoara a fost plină ochi cu hunedoreni veniți să participe la evenimentul O seară pădurenească, organizat de Primăria municipiului Hunedoara prin Biblioteca municipală, în colaborare cu Primăria comunei Lelese și Asociația Culturală Pădurenii Hunedoarei.

Domnul profesor Rusalin Ișfănoni, cercetător ştiinţific la Muzeul Satului, doctor în Arte Vizuale-Etnologie și membru al Asociaţiei „Pădurenii Hunedoarei” a vorbit despre cele două expoziții vernisate cu această ocazie: cea de costume populare a doamnei Marica Țîf și cea de fotografie, semnată de Rusalin Ișfănoni.

Este o onoare pentru noi hunedorenii, să-l avem alături pe omul care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetării Ținutului Pădurenilor. Pentru exemplul său de profesionalism și dăruire, pentru modul în care a ales să apere tradiţia, ca valoare supremă, pentru pasiunea și profesionalismul muncii depuse în cercetarea Ținutului Pădurenilor, îi mulțumim!

În cea de-a doua parte a evenimentului, cei prezenți s-au bucurat de muzica interpretată de Ana Anuțoiu, Alin Ienciu, Bogdan Toma, Mariana Suciu și Cosana Vinca.

Nu au lipsit nici celebrele plăcinte pădurenești, pe care s-au bucurat spectatorii prezenți la eveniment.

« de 3 »


Program cultural-artistic:
„O Seară Pădurenească”!
Înregistrare integrală de la Galeria de Arte Hunedoara!