știri

Clădirea construită ilegal în Parcul Corvin, dărâmată după 13 ani!

Se încheie, astfel, o poveste care i-a mâhnit pe hunedoreni timp de mai bine de un deceniu. În urma sentinței definitive a instanței, clădirea care ar fi trebuit să aibă destinația de pizzerie, fast food și patiserie este astăzi demolată.

Imobilul avea regimul de înălțime D+P+2E și o suprafață utilă a parterului de 917,81 metri pătrați. Nefiind finalizată, construcția prezenta un real pericol pentru locuitorii municipiului Hunedoara, creând disconfort din cauza faptului că, în locul destinației de alimentație publică, clădirea se degradase și era folosită de persoane fără adăpost.

„Nu facem altceva decât să punem în aplicare o hotărâre a instanței de judecată care este definitivă și executorie. Pentru că nu a fost respectată autorizația de construcție la momentul ridicării acestei clădiri, instanța a decis că singura soluție pentru intrarea în legalitate este demolarea acestei construcții”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

https://www.facebook.com/primariahunedoara/videos/2366638750319218/

„În ultimii ani, construcția prezenta un real pericol pentru hunedoreni. Consider că asta trebuie să fie soarta tuturor clădirilor construite în urmă cu ani de zile care nu au respectat autorizațiile de construire sau a clădirilor abandonate de pe raza municipiului Hunedoara, cum este cazul celor trei blocuri de pe Str. 1 Decembrie 1918 construite înainte de 1989 ori blocul de pe Str. Barbu Ștefanănescu Delavrancea. Suntem hotărâți să curățăm orașul de aceste ruine care nu ne fac cinste!”, a adăugat Dan Bobouțanu.