știri

Au început lucrările la Grădinița PP1

Săptămâna aceasta au început lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Normal nr. 1, din Piața Florilor.

Aceasta beneficiază de un proiect în valoare totală de peste 5 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul local.Grădinița a fost construită în urmă cu mai bine de 40 de ani. Mii de copii au crescut și s-au jucat aici.

Datorită eforturilor Primăriei Hunedoara, care a întocmit și depus un proiect pentru a obține fondurile necesare, renovarea și modernizarea ei sunt acum posibile. Clădirea are o suprafață totală de aproape 2.000 de metri pătrați, dispusă pe trei niveluri (subsol, parter şi etaj) și se este amplasată pe un teren de peste 6.000 de mp.

Grădinița va beneficia de lucrări ample, de la reabilitarea acoperișului, recompartimentări interioare și izolare termică, până la înlocuirea instalațiilor electrice și de încălzire, inclusiv de o centrală termică nouă.De asemenea, unitatea preșcolară va mai avea parte de instalaţii sanitare noi, ferestre din tâmplărie PVC, de o instalație de prevenire, limitare și stingere a incendiilor modernă și locuri de joacă în aer liber reamenajate.

Practic, după finalizarea lucrărilor, grădinița din Piața Florilor, se va ridica la standardele europene în domeniu.

„Educația a fost și rămâne una dintre prioritățile mele, ca primar al municipiului Hunedoara. În mandatul trecut, am spus că îmi doresc modernizarea tuturor unităților școlare din oraș, începând de la eficientizarea lor energetică și terminând cu dotările logistice de care are nevoie fiecare grădiniță, școală ori liceu din Hunedoara. Nu au fost doar vorbe-n vânt. Până acum am reușit reabilitări și modernizări în cazul mai multor unități școlare. Săptămâna aceasta au început lucrările la o altă unitate de învăţământ din oraș. Și nu ne oprim aici. Mai avem destule proiecte care vizează școlile din Hunedoara”, spune Dan Bobouțanu.