comunicat

Hunedoara va atrage o nouă finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro

După ce, în luna mai a acestui an, municipiul Hunedoara a câștigat primul proiect pe fonduri europene, pentru restaurarea Castelului Corvinilor, ieri, 3 iulie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP) a notificat municipalitatea că un alt proiect depus, de dezvoltare locală, în valoare de 50.000 de euro, a fost declarat câștigător.

Proiectul a obținut un punctaj de 96,50, fiind pe locul al patrulea pe țară.

Proiectul de investiții aprobat de MDRAP are o valoare de 222.650 de lei (aproximativ 50.000 de euro) și se va implementa pe o perioadă de maximum 4 luni de la semnarea contractului de finanțare. În cadrul proiectului va fi elaborată Strategia de Dezvoltare Locală și lista de proiecte prin care GAL-ul nou înființat (Grup de Acțiune Local) va contribui la reducerea gradului de sărăcie a persoanelor marginalizate.

Scopul acestui proiect constă în posibilitatea municipiului Hunedoara de a accesa 5.000.000 de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

„Este un lucru îmbucurător – al doilea proiect pe fonduri europene pe care actuala administrație locală l-a câștigat, după cel pentru reabilitarea Castelului, unde vorbim de o valoare de aproximativ cinci milioane de euro, iată că acest proiect de 50.000 de euro, care își propune, de altfel, să atragă, după scrierea lui, peste 5.000.000 de euro pentru comunitățile defavorizate din municipiul Hunedoara. Sunt încrezător că vom câștiga și alte proiecte pe fonduri europene, pentru că ne pregătim de depunerea a încă cel puțin cinci proiecte la ADR Vest”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

One thought on “Hunedoara va atrage o nouă finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro

  1. Felicitări !!!
    Ne bucurăm ca avem și noi aici in HUNEDOARA oameni care au și interese pt. Zona noastră !!!
    Mult succes in continuarea următoarelor proiecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.