așa da! comunicat

Municipiul Hunedoara continuă să colecteze deșeurile electrice!

În zilele de 18 și 19 mai 2018, la Hunedoara a avut loc o acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Hunedoara și Serviciul Local de Colectare Hunedoara, îi invită în continuare pe cetățeni să colecteze gratuit deșeurile electrice. Primăria municipiului Hunedoara a dat startul acțiunii de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice.

În urma acțiunii de colectare din 18-19 mai 2018, peste 10 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare. Cetățenii din Hunedoara s-au debarasat corect de aparatele electrice, fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie la mașina de colectare.

Peste 350 de cetățeni au predat aparate electrice vechi sau stricate în cadrul acțiunii de colectare. De asemenea, cetățenii au apelat și la serviciul de preluare gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție – TelVerde 0800 444 800. Au fost înregistrate peste 100 astfel de comenzi la numărul gratuit TelVerde 0800 444 800.

Serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție este un SERVICIU PERMANENT de care cetățenii din Municipiul Hunedoara și din întreg județul Hunedoara pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800! Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Hunedoara. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea. Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe rorec.ro, colecteaza.ro și pe facebook.com/asociatiarorec.ro.

Lista câștigătorilor la tombola organizată cu ocazia acțiunii de colectare DEEE:

  1. Martin Petru, Hunedoara – fier de călcat
  2. Popescu Claudia, Hunedoara – fier de călcat
  3. Beniamin Popescu, Hunedoara – cuptor cu microunde
  4. Sancraian Ioan, Hunedoara – cuptor cu microunde
  5. Scurtu Ludmila, Hunedoara – cafetieră
  6. Cosnita Marian, Hunedoara – cafetieră
  7. Derecskei Dorica, Hunedoara – mixer bucătărie
  8. Bacali Vasile, Racastie – mixer bucătărie

Felicitări tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.