Astăzi, 02.10.2018, la sediul Primăriei Municipiului Hunedoara, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, în calitate de Lider de Proiect, împreună cu partenerul reprezentat de instituția Primăriei Hunedoara, au semnat contractul de proiectare și execuție a obiectivului de investiții „Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050 – km 22+791)”.
La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, administratorul public al județului, Costel Avram, primarul orașului Călan, Filip Adrian Iovănesc, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, reprezentanți ai firmei S.C. Proactiv S.R.L. & S.C Drupo S.R.L. & S.C. Sercotrans S.R.L, precum și consilieri județeni.
S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Hunedoara – Călan
„Drumul acesta deschide o perspectivă municipiului Hunedoara pe care, poate, nu o cuantifică toată lumea. Drumul deschide perspectiva apropierii de autostrada care merge la București, de coridorul Nădlac – București și deschide o perspectivă a tot ceea ce înseamnă Valea Jiului și cealaltă variantă spre București. . Un proiect pe fonduri europene, pornind de la solicitare până la implementare, ca durată de timp, pentru cei care sunt extrem de optimiști poate să dureze 19 luni, pentru cei care sunt optimiști poate să dureze 20-24 de luni, iar pentru cei care sunt realiști – și dacă apar și contestații – poate să dureze mai mult”, declară Mircea-Flaviu Bobora.
„Este un proiect foarte important pentru municipiul Hunedoara, pentru că avem o altă perspectivă asupra accesului la autostradă. Dacă până acum dispuneam doar de drumul Hunedoara – Sântuhalm – Simeria, de acum vom putea discuta de o altă variantă. Sper să se accelereze ritmul lucrărilor și termenele despre care se vorbește să fie, de ce nu?, înjumătățite. Investiția este importantă atât pentru locuitorii municipiului Hunedoara, cât și pentru turiștii care intră în oraș dinspre Valea Jiului sau care vor veni de pe autostradă, de la Simeria Veche”, afirmă Dan Bobouțanu.
„Cu sinceritate îi felicit pe semnatarii contractului de astăzi, pentru că pentru noi, orașul Călan, este foarte importantă relația cu municipiul Hunedoara, în ideea că beneficiază cetățenii orașului Călan de asistență medicală asigurată de spitalul municipal din Hunedoara, iar traficul se va desfășura în condiții de siguranță, iar acest lucru nu poate decât să îmbunătățească condițiile de viață”, adaugă Filip Adrian Iovănesc.
Coridorul are o lungime de 9,7 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care aport din partea UE – 28,22 milioane de lei, 2% contribuția Consiliului Județean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanțare din bugetul Consiliului Județean Hunedoara – 3,13 milioane lei, pentru construirea podului peste calea ferată. Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară proiectării.
Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 –„Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1 cStimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN -T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
Programul este următorul: Joi, 22 iulie Ora 18:00 – Galeria de Arte – „De vorbă cu scriitorii și cărțile lor”, cu participarea Corului „Doina“ Vineri, 23 iulie Ziua Porților Deschise la Muzeul Castelul Corvinilor între orele 9:00 – 20:00 Ziua Porților Deschise la Complexul de Agrement Corvina între orele 9:00 – 20:30 Ziua Porților Deschise la Grădina […]
Astăzi, la sediul Primăriei municipiului Hunedoara a avut loc ceremonia de semnare a protocolului de colaborare între Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara” şi Institutul de Modă şi Tehnologie din Provincia Zhejiang-China. Protocolul de colaborare are ca scop crearea unor formaţiuni de studiu de nivel postliceal, care să cuprindă trei categorii de calificări din domeniile: textile–pielărie […]
Intervenția: POR 5.1: Amenajarea fostei Școli Generale Nr. 10 pentru o gamă variată de servicii sociale și de educație Axa prioritară 9: Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban Prioritatea de investiții 9.1:Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității Obiectiv specific 9.1: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune […]