concurs eveniment foto

LYNX ROBOTICS, cea de-a doua echipă de robotică a Hunedoarei, a participat la competiția FTC de la Timișoara

Elevii hunedoreni sunt pasionați de robotică: acest lucru a devenit evident odată cu participarea echipei RobotX la competiția internațională de robotică din Mexic, de anul trecut. RobotX și RobotY, echipele de robotică ale Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara, „au făcut pui”, astfel că acum există și LYNX Robotics, echipă formată din 11 membri și avându-i ca mentori pe profesorii Corneliu Birtok-Baneasă și Sorin George Todor.

Medaliat cu aur la zeci de saloane de inventică, Corneliu Birtok-Băneasă spune despre tinerii din echipa LYNX că sunt cei mai meritorii elevi de clasa a IX-a, cei care anul trecut au obținut cele mai mari note la capacitate. De exemplu, Dragoș Budiul a fost al doilea pe oraș la capacitate.

La sfârșitul săptămânii trecute, micii roboticieni din Hunedoara au participat la competiția regională First Tech Challenge (FTC) care a avut loc la Timișoara. A fost prima competiție oficială FTC și tinerii hunedoreni au obținut locul 21, ceea ce înseamnă că s-au calificat pentru competiția de la București. Prima lor participare în cadrul competiției FTC – organizator RobotX Hunedoara, din data de 12 ianuarie a.c., a însemnat și primul rezultat pentru bobocii LYNX Robotics, care au luat atunci locul al doilea. A urmat locul 18 din 40 la FTC Demo Cluj, în 26 ianuarie a.c. Acum, au ieșit învingători din competiția de la Timișoara și de aici drumul le este deschis spre succes.

„Sunt tineri entuziaști și își doresc să-și realizeze visele, iar în calitatea mea de mentor, sunt sigur că vor reuși!”, spune Corneliu Birtok-Băneasă. El adaugă: „Este o echipă tânără, de doar câteva luni și suntem încântați că am reușit să ne calificăm (locul 21) pentru etapa de la București”.

Echipa de "juniori" în robotică LYNX ROBOTICS a obținut o primă victorie importantă la o competiție care a avut loc la Timișoara.

Echipa de robotică LYNX ROBOTICS Hunedoara este compusă din:

  1. Rățoi David – Logistică
  2. Pascu Daria – Programator
  3. Budiul Mădălina – Notebook
  4. Flaviu Florea – Constructor
  5. Bârsan Glad – Programator
  6. Toma Daniel – Constructor/Driver
  7. Smarandache Samuel – Constructor
  8. Schiau Teodora – Notebook
  9. Budiul Dragoș – Constructor/Driver
  10. Iliuță Sabina – Cercetare și Documentare
  11. Fîntînă Vlad – Constructor/Driver
https://www.youtube.com/watch?v=g1DV6qyboOE
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2277900099166222&id=2049752398647661

Dintr-o regretabilă eroare, am încurcat rezultatele obținute de RobotX și RobotY cu LYNX. Ne cerem scuze!

RobotX s-a întors acasă de la aceeași competiție cu trofeele Winning Alliance Award (echipa căpitan a alianței câștigătoare) și Insipire Award, cel mai important premiu al competiției.

Felicitări tuturor!