știri

Ziua Apei, la Hunedoara


Astăzi, hunedorenii au sărbătorit Ziua Mondială a Apei, eveniment care trebuia să aibă loc săptămâna trecută, dar a fost amânat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Nici astăzi nu a fost o zi fără emoții, vântul puternic dându-le emoții atât organizatorilor, cât și hunedorenilor care se aflau în zonă.

În Parcul Tineretului din municipiu au fost prezenți reprezentanții Apa Prod, pregătiți să le răspundă hunedorenilor la orice întrebări despre proveniența apei de la robinet, începând cu sursele de apă și continuând cu stațiile de filtrare, de depozitare, dar și de epurare a apei.

Ca să ajungă la robinetele noastre, apa trece prin mai multe locuri, este curățată, filtrată, clorinată, testată și abia când are calitatea dorită de specialiști pleacă spre consumatorii casnici.

Toate aceste procese au putut fi văzute în cadrul expoziției foto organizate în Parcul Tineretului de Apa Prod SA. Tot aici au fost expuse și imagini mai puțin plăcute, cu canalizările pe care oamenii le înfundă aruncând cârpe, șervețele umede și alte materiale care ar trebui aruncate la gunoi, nu în WC! De asemenea, au fost expuse fotografii ilustrând vechile țevi ruginite, înlocuite de Apa Prod.

Spre deosebire de municipiile Deva și Brad, unde au fost organizate activități similare zilele trecute, în Hunedoara au fost prezenți mulți adulți, semn că își doresc să fie informați și să știe de unde provine apa care curge la robinetele lor. Și copiii au fost prezenți la activitățile dedicate lor, jucându-se și primind premii simbolice din partea reprezentanților companiei de apă.