foto știri video

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului


2 aprilie este Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului. Pentru părinții copiilor cu autism, este important să știe că există chiar la noi în oraș un centru de zi unde copiii pot face terapie.

În municipiul Hunedoara, conform statisticilor Direcției de Asistență Socială, sunt înregistrați 37 de copii cu autism, dintre care 2 cu autism accentuat și 35 – grav.

La centrul Autism – Lumea mea beneficiază de terapia atât de necesară lor 14 copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Vin părinți din tot județul și chiar și din județele limitrofe, pentru că o oră de terapie costă aici 30 de lei, mult mai puțin decât în alte locuri.

Asociația Autism – Lumea mea a apărut în anul 2014, dintr-o necesitate a părinților lui Rareș, un băiețel cu autism care, la vârsta de câteva luni, părea să nu se dezvolte la fel ca alți copii. Mama lui Rareș era asistentă medicală și a știut după ce semne să se uite. Dana Truță spune că a știut că fiul ei are autism înainte ca medicii să îi pună diagnosticul.

Ca părinte de copil cu autism, iei fiecare zi așa cum vine, nu te gândești: „cum ar fi fost dacă” sau „ce va fi peste 10-20 de ani”.

Asociația Autism – Lumea mea este în căutare de personal, așa că persoanele care își doresc să lucreze cu acești copii speciali sunt invitate la sediul asociației.