eveniment

1 Octombrie 2019: Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Hunedoara

Aproape 400 de vârstnici au fost sărbătoriți de ziua lor, la Hunedoara. 1 octombrie este declarată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Am profitat de această ocazie ca să le mulțumim vârstnicilor din municipiul Hunedoara pentru că au construit orașul în care trăim astăzi, blocurile în care locuim, străzile pe care mergem, parcurile în care ne relaxăm. Le mulțumim părinților noștri pentru ceea ce suntem noi astăzi!

Căminul pentru persoane vârstnice de la Hășdat și Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” din oraș au fost gazdele unei sărbători așa cum vezi doar o dată pe an: mese întinse, îmbelșugate, la care au fost invitați bunicii internați în cele două unități. Ansamblul Hațegana a cântat, a dansat și i-a încântat, au fost răsfățați cu bunătăți – aperitive delicioase, sarmale, fripturi, iar primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu a schimbat câteva vorbe cu fiecare în parte, ascultându-le păsul sau, după caz, depănând frânturi de amintiri din anii tinereții lor.

Căminul pentru persoane vârstnice este casă pentru 54 de hunedoreni, iar la UAMS sunt internați 70 de vârstnici.

La căminul de la Hășdat sunt 54 de persoane internate
Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” este locul unde 70 de persoane vârstnice sunt acasă

A urmat un alt eveniment special în viața urbei: Nunta de Aur, adică momentul când sunt sărbătorite cuplurile care împlinesc anul acesta cinci decenii de căsnicie. E lucru mare să îți petreci aproape toată viața alături de un om și în fiecare an încercăm să aflăm care este secretul unui cuplu longeviv. Anul acesta, am aflat de la un cuplu surprins de prezența copiilor (veniți de departe) că nu e niciun secret și că „doar Dumnezeu știe cum le așează pe toate”!

În 2019, peste o sută de cupluri și-au anunțat prezența la eveniment (mai precis, 112), sala de evenimente fiind aproape neîncăpătoare pentru numărul hunedorenilor care au venit ca să fie sărbătoriți și să petreacă alături de celelalte cupluri care au trecut acest test al timpului.

Nunta de Aur a reunit peste o sută de cupluri care în anul 1969 au spus „Da!” în fața ofițerului stării civile din Hunedoara

De ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, le urăm multă sănătate și să se bucure cât mai mult de vârsta senectuții, iar hunedorenilor care astăzi sărbătoresc 50 de ani de căsnicie le urăm viață lungă împreună!