știri

Medicii Hunedoarei: Dr. Corneliu Muntean

Într-o eră în care medicina a evoluat incredibil de mult, vizita la cabinetul ginecologic rămâne încă un tabu pentru multe femei. Astfel, atunci când este nevoie să pășească pragul cabinetului unul medic ginecolog, ideală este existența unei atmosfere care să le confere siguranță și să le facă să se simtă cât mai destinse. Într-o astfel de atmosferă am purtat dialogul nostru cu Dr. Corneliu Muntean.

Corneliu Muntean este medic primar obstetrician-ginecolog în cadrul Spitalului ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara și are în spate o experiență profesională de peste 28 de ani în spitalul nostru.

Dr. Muntean este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. Stagiatura și rezidențiatul le-a încheiat în București, la Spitalul Clinic ”Polizu”.

Am vorbit și despre dotările existente în spital, iar domnul doctor ne-a declarat: ”În cadrul categoriei în care se încadrează, spitalul nostru este unul de top din punct de vedere al dotărilor, confortului și a personalului medical ce activează aici.”

Comunicarea este fundamentul relațiilor dintre oameni. Până la urmă, nu putem interacționa decât prin comunicare, iar atunci când ești medic, nicio explicație nu e de prisos, niciun detaliu nu este prea mult și este nevoie de interacționarea constructivă cu pacientele. Pe de altă parte, la fel de importantă este și colaborarea și comunicarea dintre medici și colegii acestora. Dr. Muntean s-a arătat mulțumit din această perspectivă: ”Colectivul este impecabil!”

”Mie îmi place să vorbesc scurt și la obiect!”, a declarat Domnia Sa, astfel că, legat de viața privată a domnului doctor, am aflat că are o fiică în vârstă de 32 de ani.