știri

Informare 30 aprilie 2020

EVENIMENT: În fiecare an, în data de 29 aprilie sărbătorim Ziua Veteranilor de Război. Este o zi în care ne amintim meritele deosebite ale veteranilor care au luptat pentru apărarea independenței și suveranității României.Orice întâlnire cu acești oameni ne aduce aminte că noi, românii, avem un trecut glorios. Veteranii reprezintă adevăratele exemple ale iubirii de neam și pământ românesc, cei ce merită respectul și admiraţia noastră, fiind modele de demnitate și virtute, de eroism și omenie, de vigoare și cinste.Chiar dacă nu putem marca această zi așa cum am făcut-o în anii trecuți, gânduri de respect, recunoștință și prețuire se îndreaptă în aceste momente către veteranii de război, cei care, indiferent de perioada istorică, și-au făcut datoria.

Dan Bobouțanu,
Primarul municipiului Hunedoara

INVESTIȚII / EDUCAȚIE: Lucrări de reabilitare la Grădinița “Dumbrava Minunată”Continuă lucrările de renovare a Grădiniței cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată”, situată pe Strada Câmpului nr.2.Lucrările constau în  înlocuirea instalațiilor sanitare, de canalizare, electrice și de încălzire existente, înlocuirea tâmplăriei existente (uși și ferestre) cu tâmplărie PVC cu geam termopan, reparații de tencuieli interioare și exterioare, reabilitare acoperiș, subsol tehnic, reabilitare termică prin termoizolare fațade și realizare separare circuit alimentar.Zilele acestea se lucrează la termoizolarea fațadelor și se execută finisaje interioare și exterioare. Prin aceste lucrări de reabilitare se urmărește crearea unor condiții optime pentru desfășurarea procesului de învățământ, precum și reducerea consumului de utilități.Fondurile necesare provin de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene–Programul Național de Dezvoltare Locală, PNDL II 2017-2020 și din bugetul local.Valoarea totală a investiției este de 4.511.862,00 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 20 de luni. “După cum am mai spus, ne-am propus să investim mult în educație. Proiectele de investiții în infrastructura educațională reprezintă în continuare o prioritate pentru noi. Toate instituțiile de învățământ din municipiul Hunedoara vor beneficia de lucrări de reabilitare și modernizare, astfel încât copiii noștri să își poată desfășura activitatea educațională în cele mai bune condiții”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

LUCRĂRI: Răspundem numeroaselor sesizări referitoare la colectarea și scurgerea deficitară a apelor pluviale din cartierul Traian Vuia, zona blocului Y2-2 cauzată  de colmatarea și subdimensionarea vechii canalizări. În urma reconfigurării parcărilor din cartier, mare parte din apa strânsă în urma precipitațiilor se va aduna în această zonă. Pentru a preîntâmpina inundațiile din aceste parcări în urma ploilor torențiale, reprezentanții Apaprod alături de constructorii din zonă realizează acum o nouă rețea de preluare a apei, montând în plus și două geigere pentru a supradimensiona astfel captarea apei de ploaie.Cu această ocazie, angajații Apaprod au curățat și canalul colector. Odată cu finalizarea lucrărilor la noua canalizare, atunci când plouă, zona nu se va mai inunda!

INVESTIȚII: Zi de zi, sute de oameni lucrează pentru hunedoreni, pentru modernizarea orașului nostru!Unii asfaltează, alții se ocupă de iluminatul stradal și pietonal, alți hunedoreni fac curat după alți hunedoreni, alții au grijă de apă, alții de zonele verzi… Un lucru este sigur, cu ei reconstruim Hunedoara și le mulțumim! Păstrăm curățenia orașului!O parte din lucrările zilnice uzuale efectuate pe raza municipiului nostru pot fi văzute în montajul următor!
Reconstruim împreună Hunedoara

Play

PIEȚE: Un hunedorean aflat în Piața Obor în dimineața zilei de 29 aprilie 2020 a găsit un portofel care conținea acte, carduri și suma de 280 de lei. Imediat, cetățeanul responsabil s-a prezentat la Administrația Piețelor Hunedoara, unde a predat portofelul. Observând un card de fidelitate de la o farmacie aflată în vecinătatea pieței, reprezentantul administrației piețelor a mers cu cardul la farmacie, de unde a obținut numărul de telefon al persoanei care a pierdut portofelul.Imediat a fost apelat telefonic și s-a prezentat la Piața Obor „păgubitul”. Acesta este un vârstnic de peste 80 de ani care a fost foarte recunoscător pentru promptitudinea angajaților pieței și care a fost de acord să-i povestim pățania, fără însă a-i da numele, pentru că s-ar fi făcut de rușine.
Atragem pe această cale atenția hunedorenilor care merg la piață să aibă mare grijă unde își pun portofelul, banii, telefonul. De această dată, domnul care și-a pierdut portofelul a avut norocul ca acesta să fie găsit de un cetățean bine intenționat, căruia îi mulțumim și noi pentru că a ales să fie cinstit!

PIEȚE: Curățenia este făcută la ambele piețe din municipiul Hunedoara. 🧹🧽 Din luna mai, trecem la programul de vară, conform regulamentului de funcționare:LUNI – VINERI: 6:30 – 20:00SÂMBĂTĂ: 6:30 – 18:00DUMINICĂ: 7:00 – 14:00

REMEMBER: S-au împlinit, în 29 aprilie, 108 de la trecerea în neființă a primarului George Danilă. Acesta a condus Hunedoara patru decenii, între 1872 și 1912 şi a fost primul primar român al Hunedoarei.

EXTRA: Farmacia care asigură garda de noapte este CATENA de pe Bd. Corvin nr. 2, telefon 0254716929. Aceasta asigură garda de noapte până în 4 mai 2020.