Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Cristina Filip

Încă de când pacientul intră în cabinetul de consultații, atmosfera trebuie să fie relaxată, să se permită o conexiune între medic și pacient. Contează ca pacientul să aibă încredere în medicul ales, să fie deschis și să îi explice tot ce îl supără. Specialistul, la rândul său, trebuie să fie răbdător, să asculte și să îi prezinte pacientului fiecare procedură sau opțiune terapeutică în parte. Și, deși nu am vizitat-o pe doamna doctor Cristina Filip pentru un consult, acesta este sentimentul pe care l-am avut intervievând-o, de siguranță.

Echipa medicală de la Hunedoara a fost completată în urmă cu aproape un an de zile cu cea care este medic specialist gastroenterolog, Dr. Cristina Filip. Doamna doctor este hunedoreancă, absolventă a Colegiului Național ”Iancu de Hunedoara” și a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. S-a specializat pe perioada rezidențiatului în cadrul prestigiosului Spital Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, iar ulterior a devenit angajata spitalului nostru.

Este căsătorită cu un specialist în IT și are un copil. ”Am ales medicina foarte devreme în viață, de când eram mică, mi-am dorit asta și am simțit pur și simplu că aceasta este calea pe care trebuie să o aleg, așadar atracția față de medicină a început încă din copilărie, când mi-am dorit mult să urmez această carieră”, s-a destăinuit dr. Filip. Și, pentru că orice pasiune este cultivată la potențial maxim atunci când avem parte de mentori buni, la fel a fost și cazul doamnei doctor: ”În timpul facultății am avut ocazia să lucrez cu un medic extrem de dedicat profesiei, dr. Daniela Matei, care ne-a implicat în foarte multe activități. Atunci a fost momentul în care am realizat că deși aveam la dispoziție mai multe opțiuni, faptul că am ales gastroenterologia a fost cea mai bună alegere.”

”Gastroenterologia este un domeniu vast, în continuă dezvoltare, care întrunește multiple patologii ce țin de tractul digestiv. Un aspect foarte important al acestei ramuri este faptul că dispunem de multiple posibilități de a explora pacienții cum ar fi ecografia abdominală sau endoscopia de tract digestiv, explorări care cresc acuratețea diagnosticului. Avem, de asemenea, posibilitatea de a efectua și proceduri intervenționale cum ar fi, de exemplu, hemostaza endoscopică sau rezecția de polipi, proceduri care substituie uneori chiar necesitatea efectuării unei intervenții chirurgicale, fapt care oferă deseori satisfacție profesională”, a adăugat dr. Filip în încercarea de a sumariza esența acestei specialități.

Dr. Cristina Filip a vorbit la superlativ despre spitalul pentru care lucrează și, în mod special, despre colectivul în care s-a integrat atât de bine: ”Mă simt ca acasă, de fapt sunt acasă. De la bun început, am remarcat buna organizare din cadrul acestei unități și aici vreau să adresez un laudatio conducerii manageriale. Spitalul este bine dotat, medicamentația este pusă la dispoziția medicilor în funcție de solicitări, activitatea este bine structurată și organizată. Dar ceea ce mă mulțumește în mod cu totul special sunt colegii pe care îi am. Colegii sunt deosebiți, ne ajutăm reciproc și suntem o echipă așa cum nu cred că mai există pe vreo altă secție pentru că totul începe de la cel care ne este șef, domnul dr. Adrian Circo, un om deosebit, care încheagă atât de bine colectivul din care fac și eu parte, iar dacă personalul este dedicat și fiecare își face treaba foarte bine, nu se poate să nu apară rezultate bune în beneficiul celor care ne sunt pacienți.”

Îi dorim doamnei doctor Filip multă putere de muncă și succes pe mai departe în cadrul echipei medicale de la Hunedoara!