anunț

Cu un pas mai aproape de fondurile europene pentru Castelul Corvinilor

«Astăzi am sunat la ADR Vest și am discutat cu directorul Sorin Maxim, care mi-a confirmat faptul că proiectul Primăriei Hunedoara pentru restaurarea Castelului Corvinilor a fost declarat eligibil pe documentația administrativă, adică trecut de prima fază a evaluării. Urmează ca proiectul să intre în cea de-a doua etapă de evaluare, care se încheie la sfârșitul lunii ianuarie», declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Prin acest proiect, municipalitatea hunedoreană intenționează să acceseze fonduri europene care vor fi folosite pentru restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, județul Hunedoara.

22.082.997,40 de lei este suma totală cerută. Din acești bani, 21.641.337,43 de lei (adică aproximativ 5 milioane de euro) reprezintă fondurile europene, iar 441.659,94 de lei – contribuția proprie a Primăriei Hunedoara pentru acest proiect. Aceasta este suma maximă ce se poate obține pentru un monument de categoria A, cum este Castelul Corvinilor. Dacă acesta ar fi fost monument UNESCO, suma s-ar fi dublat.

One thought on “Cu un pas mai aproape de fondurile europene pentru Castelul Corvinilor

  1. In acest caz, cred ca prioritatea urmatoare este intocmirea si depunerea documentatiei de obtinere a acestei clasificari. Nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.