așa da! foto video

Copii mici cu idei mari: bicicleta care încarcă telefonul

Elevii clasei I B de la Colegiul Tehnic Matei Corvin Hunedoara, înv. Tiberiu Dîscă, au avut în orele de Explorarea mediului o idee: ce ar fi dacă, pedalând la bicicletă, s-ar putea încărca telefonul? Propunerea a fost discutată și, încet, încet, a prins contur… Elevul Alexandru Ilie și-a donat bicicleta pentru experiment, Rareș Costineanu și-a ajutat tatăl în realizare, alții au adus alte piese și prototipul s-a înfăptuit.

Ideea a fost prezentată reprezentanților firmei Eurosport DHS SA, care au apreciat-o și au decis să o susțină printr-o sponsorizare față de Colegiul Tehnic Matei Corvin. Pasul următor a fost prezentarea ideii la Târgul Științelor Aplicate desfășurat la București, în 1 aprilie 2017, singura acțiune recunoscută pe plan național în calendarul Ministerului Educației Naționale. Cu ajutorul și înțelegerea directorului unității de învățământ hunedorene, ing. Claudiu Voinia, o echipă de 4 elevi (cei doi elevi menționați, alături de Eduard Butnariu și Darius Popa) a prezentat proiectul în capitală.

A fost un succes major: atât adulții (organizatori, invitați, oficialități, participanți) cât și copiii prezenți la eveniment au fost foarte interesați de realizarea ideii. Chiar mulți copii au probat cu propriile telefoane și tablete dacă funcționează încărcarea. Și funcționează!

Mai mult, DHS va pune la dispoziție o bicicletă experimentală și alte facilități pentru a continua aventura unei idei începută într-o sală de clasă, de elevi de clasa I, cu vârste de 7-8 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.