comunicat foto știri

Hunedoara are, începând de astăzi, containere pentru hainele de care nu mai avem nevoie!

Urmare a unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea din Hunedoara continuă proiectul Hunedoara Curată, prin care se dorește eliminarea deșeurilor. Astfel, Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Asociația Caritas din Alba și Blaj, a instalat astăzi, 25 aprilie 2017, un număr de 12 containere pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, în 10 locații din oraș.

„Hunedorenii pot pune în aceste containere hainele, pantofii, jucăriile pe care nu le mai folosesc, reducând astfel cantitatea de deșeuri textile care ar ajunge la groapa de gunoi. Mă bucur că am reușit să montăm cele 10 containere în municipiul Hunedoara. Tot în cadrul proiectului Hunedoara Curată, ne aflăm în procedură de licitație pentru cele 20 de platforme îngropate, din totalul de 50 pe care intenționăm să le instalăm în municipiul Hunedoara”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. 

„Este un lucru pozitiv că municipiul Hunedoara este în dezvoltare și în această direcție, mă refer aici la colectarea selectivă a deșeurilor prin amplasarea de containere pentru colectarea textilelor de care oamenii nu mai au nevoie (haine, încălțăminte și jucării), urcând și noi încet în rândul orașelor de nivel european; acest lucru are triplu beneficiu: acela de a îmbunătăți sistemul de selectare a deșeurilor, pe de altă parte ajutăm pe aceia care au nevoie de aceste haine în loc să le aruncăm la gunoiul menajer, și nu în ultimul rând îmbunătățim și imaginea orașului atât pentru localnici, cât și față de turiștii care ne vizitează orașul”, spune și Zoltán Kofity, consilier local U.D.M.R., inițiatorul acestui proiect.

Materialele colectate vor trece prin mai multe etape de selecție: hainele aflate în stare bună vor fi repartizate persoanelor nevoiașe (case de copii, cămine de bătrâni, de nefamiliști ș.a.); hainele uzate vor intra în o a doua selecție, în funcție de material, culoare etc. Resturile vor fi pregătite pentru a fi prelucrate la diverse fabrici de textile din Europa.

Locațiile unde sunt amplasate cele 12 containere sunt următoarele:

  1. zona Catedralei Constantin și Elena, în apropierea Primăriei municipiului Hunedoara
  2. Lipscani (str. Grădinilor)
  3. în fața supermarket-ului Penny din Piața Obor
  4. str. Viorele, în fața Cofetăriei Suzana – 2 containere
  5. intersecția str. Avram Iancu cu Bd. Dacia (zona Kaufland) – 2 containere
  6. intersecția Bd. Dacia cu str. Mihai Viteazu (covrigăria Papy)
  7. intersecția Bd. Dacia cu str. Bucegi (în fața Băncii Transilvania)
  8. str. Mihai Viteazu, la Piața Dunărea
  9. str. 22 Decembrie, la Poșta veche
  10. intersecția str. Gheorghe Lazăr cu str. I.L. Caragiale

One thought on “Hunedoara are, începând de astăzi, containere pentru hainele de care nu mai avem nevoie!

  1. Felicitări ! In sfârsit un om GOSPODAR asa cum trebuie să fie un PRIMAR ! MULȚUMIM DOMNULR PRIMAR BOBOUTANU ! MULT SUCCES IN CONTINUARE CU HUNEDOARA CURATĂ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.