așa da! foto

Pediatria din Hunedoara a fost dotată cu un aparat de detectare a venelor

Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara are, începând de astăzi, un aparat performant cu care asistentele și medicii pot găsi foarte ușor venele micuților pacienți. Aparatul este o donație din partea societății comerciale ArcelorMittal și nu este prima de acest fel.

Aparatul se numește AccuVein AV400 și funcționează fără consumabile, cu niște lasere care fac vizibile venele ascunse ale copilașilor. Prețul aparatului este de aproximativ 4.000 de euro.

„Suntem fericiți de fiecare dată când putem ajuta comunitatea. Și în compania noastră, sănătatea și protecția muncii sunt principalele griji”, a spus Diana Roșculeț, reprezentanta companiei care a făcut donația. 

AccuVein AV400 este un aparat compact, portabil, care poate fi folosit și ținut în mână, și pe stativul pe care vine montat. Singurul element care va trebui înlocuit, după uzare, este acumulatorul, în rest, cei care au făcut instructajul personalului medical au spus că aparatul „nu are moarte”. Acesta se folosește foarte ușor, prin apăsarea unui buton se aprinde o „lampă” cu LED care, ținută la o anumită distanță de brațul pacientului, arată o hartă a venelor. Dr. Terzea a spus că asistentele ei se descurcă foarte bine în a găsi venele micuților pacienți, statistica arătându-i un maximum de două cazuri în câțiva ani, dar un astfel de aparat este necesar exact pentru acele cazuri în care nici o asistentă experimentată nu poate găsi vena.

„De un an și ceva, de când sunt manager al spitalului, am discutat cu domnul director general al Arcelor Mittal și de fiecare dată am avut parte de deschidere din partea dânsului și a companiei. De câte ori v-am solicitat ajutorul, l-am primit și vă mulțumesc încă o dată pentru asta”, a spus și Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara
Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara

Înainte de predarea și montarea aparatului, a avut loc un autentic schimb de amabilități, secția de Pediatrie și medicii care o fac să funcționeze primind laude sincere din partea tuturor părinților prezenți la întâlnire. Doamna dr. Nicoleta Terzea este cea care a făcut posibilă transformarea unei secții banale de spital într-una prietenoasă, cu desene colorate, jucării, mobilier și jaluzele în culori vesele. Micuții bolnăviori nu se mai tem de spital ca de „Bau Bau”, ci sunt întâmpinați de fețe prietenoase și de o secție transformată special pentru ei. Ba chiar și halatele personalului medical sunt personalizate cu personaje din desene sau povești.

„Medicii de aici sunt cei care lasă totul deoparte pentru copii, se lasă până și pe ei deoparte, sunt niște îngeri de oameni care fac și dau totul pentru copilași”. – Radu Budae

Dr. Nicoleta Terzea, șefa secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara
Dr. Nicoleta Terzea, șefa secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara
Radu Budae, managerul Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara și Diana Roșculeț. reprezentanta Arcelor Mittal
Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara și Diana Roșculeț. reprezentanta Arcelor Mittal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.