știri

Poliția Locală a dat amenzi în valoare de 205.695 de lei, în ianuarie

În prima lună a acestui an, Poliția Locală a municipiului Hunedoara a aplicat 444 de sancțiuni, dintre care 215 au fost avertismente și 229 – amenzi, valoarea totală a amenzilor însumând 205.695 de lei. Acestora li se adaugă 203 avertismente verbale.

Un număr de 38 de persoane au fost informate, de către polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică și Evidența Persoanelor, cu privire la emiterea mandatelor de executare a muncii în folosul comunității. Același birou a identificat doi minori declarați dispăruți, care au fost predați persoanelor care îi aveau în îngrijire. A fost aplanate trei stări conflictuale, depistați trei cerșetori și vagabonzi. Polițiștii locali au legitimat 232 de persoane, au aplicat peste 200 de avertismente verbale și, nu în ultimul rând, au soluționat un număr de 213 sesizări ale cetățenilor, dintre care 14 au fost scrise și 199 telefonice, preluate prin Dispeceratul Poliției Locale (la numărul de telefon 0254-711959).

Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor a aplicat 120 de amenzi în valoare de 106.120 de lei și 104 avertismente.

Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu este responsabil cu verificarea legalității activităților de comercializare a produselor în piețele agroalimentare Obor și Dunărea, cu verificarea existenței autorizațiilor de funcționare la locul de desfășurare a activităților comerciale, verificarea existenței vizei în termen a autorizației de funcționare, verificarea respectării regulilor și normelor de comerț etc. În luna ianuarie 2019, acest birou a verificat 59 de societăți comerciale.

Pe linie de protecție a mediului, polițiștii locali au făcut controale la societățile comerciale, au verificat 26 de puncte gospodărești de colectare a deșeurilor, iar 78 de asociații de proprietari au fost informate direct cu privire la activitatea și atribuțiile Poliției Locale, în vederea sprijinirii cetățenilor.

De asemenea, a fost efectuată o acțiune de informare și promovare a atribuțiilor Poliției Locale de asigurare a condițiilor de siguranță a elevilor din zona instituțiilor școlare de pe raza municipiului Hunedoara și acțiuni de patrulare pe zona pietonală. Polițiștii de la Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu au realizat un control tematic pe terenul proprietate ECOSID SA în vederea constatării zonelor unde au fost abandonate deșeuri municipale și identificarea unor soluții pentru diminuarea/stoparea depozitărilor necontrolate de deșeuri. Au fost însoțiți pe teren reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara în vederea verificării respectării prevederilor legale de mediu pe raza administrativ-teritorială.

În total, Biroul Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu a dat 32 de amenzi și 45 de avertismente, totalul amenzilor însumând 69.600 de lei.

Biroul Dispecerat, Baze de Date și Monitorizare a numărat 199 de sesizări telefonice.

În ianuarie, Biroul Circulație a dat 66 de avertismente și 77 de amenzi în valoare totală de 29.972 de lei.

Astfel, valoarea totală a amenzilor aplicate de către polițiștii locali, în prima lună a anului, se ridică la 205.695 de lei.