știri

Cosmin Gîrleanu – Argint la Campionatul European de Box


La finalul săptămânii trecute, boxul hunedorean a fost reprezentat cum nu se poate mai bine la Campionatul European de Box, sub 22 de ani, de la Vladikavkaz, Rusia, unde țara noastră a avut un campion, campionul nostru,  hunedoreanul Petre Cosmin Gîrleanu.

Datorită rezultatelor excelente obținute de către pugilistul legitimat la Clubul Sportiv Hunedoara, Federația Română de Box l-a inclus pe Cosmin în lotul național, fiind deja un jucător de bază atât la recent încheiatele campionate europene din Rusia, cât și la viitoarele competiții internaționale, unde Hunedoara va fi la loc de cinste, prin boxerul Petre Cosmin Gîrleanu, viitoarea stea a boxului românesc.

România s-a întors acasă, din Rusia, cu două medalii de argint, una dintre acestea fiind obținută de sportivul nostru, antrenat la Hunedoara, de Ilie Captari.

Întreaga delegație națională prezentă în Rusia a fost mândră de prestația în ring a lui Cosmin Gîrleanu, finalist la categoria 49 de kg. Hunedoreanul în vârstă de 19 ani, născut pe 3 septembrie 1999, a făcut un turneu final foarte bun, reușind să ajungă în finala categoriei după alte victorii în fața boxerilor din Italia și Belarus, iar în lupta pentru aur, Gîrleanu a ajuns să joace cu reprezentantul gazdelor, rusul Volodya Mnatsakanian. Meciul a fost unul frumos şi spectaculos totodată, încheiat în forţă de sportivul nostru, ultima repriză chiar i-a aparţinut, însă arbitrii nu au fost de acord cu percepția telespectatorilor hunedoreni care au putut urmări în direct meciul de box, astfel că l-au dat învingător la puncte pe rus, decizie 4-1.

Petre Cosmin Gîrleanu a fost descoperit de cetățeanul de onoare al municipiului Hunedoara, antrenorul Ilie Captari. Sportivul hunedorean are în palmares şi un aur mondial de juniori obţinut în 2015, fiind al doilea campion mondial dat de Hunedoara, după Mihai Leu, dar şi o medalie de argint la europene, tot de juniori, plus nenumărate alte titluri la competițiile din țară.

Marți seara a revenit acasă, la Hunedoara, după un drum lung și obositor, de peste 2.000 de kilometri, iar astăzi l-am întâlnit cu bucurie la Clubul Sportiv de acasă, pentru a-l felicita. Cosmin Gîrleanu, alături de antrenorul său, Ilie Captari, ne-au declarat următoarele(vezi știrea video).

După câteva zile petrecute acasă, alături de familie, Cosmin Gîrleanu își va relua de luni antrenamentele în lotul național de box al României, pregătindu-se intens pentru viitoarele competiții pugilistice internaționale, printre care și a doua ediție a Jocurilor Europene de la Minsk din Belarus, între 21 și 30 Iunie 2019.

Mulțumim, Cosmin Gîrleanu, mult succes!